Više mesta za upis na fakultete Univerziteta u Beogradu

Konkurs za upis nove generacije studenata Univerziteta u Beogradu objavljen je na https://www.bg.ac.rs/wp-content/uploads/2024/04/OAS-IAS-opsti-uslovi24.pdf 

Detalje o svakom od nivoa studija, kao i važne datume, možete pronaći na https://www.bg.ac.rs/upis/ klikom na pulsirajuće dugme ispred svakog od stepena studija.

Broj mesta za prijem nove generacije studenata po fakultetima zvanično će biti potvrđen kada upisne kvote odobri Vlada Republike Srbije, što se očekuje krajem maja. Predložene kvote od strane fakulteta pojedinačno možete videti na linku https://www.bg.ac.rs/osnovne-akademske-studije/ 

Podsećamo, Senat UB na sednici 17. aprila ove godine doneo je odluku o raspisivanju konkursa za 369 studijskih programa, od čega je 101 studijski program na osnovnim akademski studijama, i ukupno 26.438 mesta, što znači više mesta na svim stepenima studija: osnovnim, master i doktorskim.

Od toga, na osnovnim studijama planirano je (odnosno usvojeno kao predlog upućen Vladi Srbije) 14.222 na budžetu i 12.216 mesta na samofinansiranju.

“Pozivam naše buduće studente da se najpre dobro informišu, jer imamo mnogo studijskih programa na fakultetima. Važno je da profilišu svoja interesovanja i da lično posete fakultete, pošto svi organizuju dane otvorenih vrata i onlajn konsultacije. Mi imamo četiri grupacije: medicinskih, prirodnih, inženjerskih i društvenih nauka, dakle biće mesta za sve, samo je važno da se što pre opredele i dobro pripreme”, poručio je budućim studentima rektor Univerziteta u Beogradu prof. dr Vladan Đokić.

Deli:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Deli:

Pošaljite nam poruku

Sastav