УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ ДОБИО ОРГАНИЗАЦИЈУ КОНФЕРЕНЦИЈЕ ACUUS 2025. ГОДИНЕ

Универзитет у Београду биће организатор највеће међународне конференције о урбаним подземним просторима ACUUS 2025. године у Београду. Одлука је донета на светској конференцији ACUUS која је данас почела у Сингапуру, а кандидатуру Универзитета успешно су представили ректор проф. др Владан Ђокић и декан Саобраћајног факултета УБ проф. др Небојша Бојовић. Највећу глобалну конференцију о једном од кључних ресурса у будућем развоју живота у градовима заједнички ће организовати Саобраћајни факултет, Универзитет у Београду и Институт за архитектуру и урбанизам Србије.
У Сингапуру је са радом почела 18. Конференција удружених истраживачких центара за урбани подземни простор (18th Conference of the Associated research Centers for the Urban Underground Space ACUUS 2023) и 2. Међународна конференција о истраживању и коришћењу урбаног подземног простора (2nd International Conference on the Exploration and Utilisation of Underground Space EUUS-2). 
Главна тема за ACUUS 2023 је “Подземни простор – следећа граница” са фокусом на нове могућности и изазове у коришћењу подземног простора, истраживање и развој овог стратешког ресурса и одрживог развоја. Нова граница представља могућности за истовремено побољшање урбане инфраструктуре, живота и резилијентности. ACUUS 2023 је и одличан форум за дискусије и размене искустава између планера, дизајнера, инжењера, истраживача и креатора политика, у којима учествују и представници Универзитета у Београду.

Дели:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Дели:

Пошаљите нам поруку

Састав