Studenti Univerziteta u Beogradu svetski prvaci u debatovanju

Studenti tri fakulteta Univerziteta u Beogradu pobednici su Svetskog prvenstva u debatovanju u čak tri kategorije. Na World Universities Debating Championship, koje je odžano u Vijetnamu od 28. decembra do 4. januara, naš Univerzitet predstavljali su studenti Fakulteta organizacionih nauka, Elektrotehničkog i Filozofskog fakulteta.

Studenti Lazar Popović sa FON-a i Mihailo Babić sa Filozofskog fakulteta osvojili su titulu svetskih šampiona u finalu kategorije engleski kao drugi jezik. Student FON-a Đorđe Mirković i student Miloš Prokić sa Elektrotehničkog fakulteta postali su svetski šampioni u kategoriji engleski kao strani jezik. Nagradu za najbolji govor u finalu osvojila je studentkinja FON-a Katarina Lazić.

Ovo je istorijski uspeh na svetskom takmičenju, jer se nikada ranije nije desilo da se članovi jedne delegacije takmiče u finalu sve tri kategorije, kao ni da debateri sa jednog univerziteta osvoje dve od tri kategorije ovog takmičenja. Pored timskih uspeha, beogradski studenti debateri su ostvarili dobre rezultate i kao indivudalni govornici. U kategoriji engleski kao strani jezik Konstantin Popović i Lazar Popović osvojili su 7. i 9. mesto u konkurenciji za najboljeg govornika na svetu.

Na takmičenju je učestovalo više od 900 studenata iz 95 zemalja, sa preko 180 univerziteta. Univerzitet u Beogradu sa ponosom čestita svojim studentima na svetskom uspehu.

Deli:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Deli:

Pošaljite nam poruku

Sastav