Добра сарадња Универзитета у Београду и Универзитета Црне Горе

Ректор Универзитета у Београду проф. др Владан Ђокић састао се са ректором Универзитета Црне Горе проф. др Владимиром Божовићем. У срдачном разговору у Ректорату у Београду, професори Ђокић и Божовић оценили су да су односи две установе изузетно добри и потврдили намеру за још блискијом сарадњом два универзитета.

“Ми смо братски универзитети и дугогодишњи партнери, како билатерално тако и у многим међународним асоцијацијама, као што је Форум универзитета југоисточне Европе, где делујемо у региону. Чланови смо више удружења европских и светских универзитета, где опет заједнички радимо у настојању да се академска заједница у што више земаља препозна као носилац друштвених промена. Имамо изузетно добру сарадњу, а данас смо разговарали о темама које ће је у будућности учинити још бољом”, рекао је после састанка ректор Универзитета у Београду проф. др Владан Ђокић.

Он је оценио да су академске везе у региону боље него политичке: “Не да немамо никаквих проблема са универзитетима у региону, него имамо изузетно добру сарадњу са колегама из Хрватске, Босне и Херцеговине, Словеније, Црне Горе и Северне Македоније. Немамо ниједну тачну спорења, напротив – имамо бројне заједнике акције, и надамо се да тако можемо да допринесемо да и политички односи међу нашим земљама буду бољи.” Ректор Божовић је истакао да на Универзитету у Београду увек осећа топлу добродошлицу. “Имамо плодну и разноврсну сарадњу. Ректор Ђокић и ја разговарали смо о актуелним изазовима и новим могућностима сарадње на више планова. Пре свега, у фокусу су научно-истраживачке делатности. Циљ је повезивање наших академских средина, прожимање научно-истраживачких потенцијала, а имамо нова конкретна решења која могу поспешити овај значајан сегмент живота оба универзитета. Не мали број средњошколаца у Црној Гори тежи упису на Универзитет у Београду, али задовољни смо што се у последње време све већи број ипак одлучује за Универзитет Црне Горе. Лично, мислим да су оба универзитета одлична, и желим нам што више студената”, закључио је ректор Универзитета Црне Горе након састанка у Београду. 

Дели:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Дели:

Пошаљите нам поруку

Састав