USPEŠNO REALIZOVANO TREĆE ,,VELIKO KARIJERNO ĆASKANJE’’

Zanimljiv, inspirativan i vrlo koristan karijerni događaj namenjen proaktivnim i ambicioznim studentima Univerziteta u Beogradu pod nazivom “Veliko karijerno ćaskanje” realizovan je po treći put u četvrtak, 14.3.2024. u hotelu “Falkenštajner” u Beogradu. Ciklus događaja pod nazivom “Veliko karijerno ćaskanje” realizuje Centar za razvoj karijere i savetovanje studenata Univerziteta u Beogradu u saradnji sa Beogradskom kancelarijom kompanije “Stenton Čejs Internešenel“ (“Stanton Chase International”).
Događaju je prisustvovalo preko pedeset studenata sa različitih fakulteta u sastavu Univerziteta u Beogradu. Prisutni su imali priliku da u opuštenoj atmosferi upoznaju 18 predstavnika kompanija “BAT”, “Nestle” i “Đenerali”, da saznaju više o načinu poslovanja ovih kompanija, vrednostima, osete energiju timova, ali i da saznaju više o programima prakse ili dobiju savet u vezi sa razvojem svoje karijere.
Događaj je otvorila predstavnica Centra za razvoj karijere i savetovanje studenata Univerziteta u Beogradu, Milena Rajčević, koja je pohvalila ambiciju i proaktivnost studenata, ali i motivaciju i dobru volju predstavnika kompanija da podrže mlade i da ih posavetuju. Milena je istakla važnost korišćenja ovakvih prilika za umrežavanje i predstavila još neke programe Centra korisne za karijerni razvoj studenata poput kursa ,,Veštine upravljanja karijerom’’, onlajn programa “zum kafica”, karijernog i psihološkog savetovanja i drugih.
Usledilo je kratko predstavljanje prisutnih predstavnika kompanija, koji su upoznali studente sa pozicijama na kojima rade, ali i svojim počecima i razvojnim putem, te tako dali uvertiru i ohrabrenje studentima za predstojeće razgovore.

Nakon predstavljanja, studenti su sa njima razgovarali o tome kako su oni gradili svoju karijeru, sa kojim izazovima su se susretali, koje veštine su im bile od koristi, kako izgleda proces selekcije, kako izgleda tipičan radni dan, kako je organizovana praksa, koje su ulazne pozicije itd. Studenti su imali prilike da razgovaraju sa menadžerima i zaposlenima u sektoru za ljudske resurse, ali i sektorima za marketing, odnose sa klijentima, prodaju, proizvodnju, uvoz, izvoz, performanse, IKT, finansije, distribuciju i dr.
Na prvom događaju studentima su se predstavili zaposleni iz kompanija “Nelt”, “Ikea”, “PepsiKo” i “DžejTiAj”, a na drugom događaju studenti su imali prilike da upoznaju zaposlene iz advokatske kancelarije “Karanović end Partners”, kao i iz kompanija “Delez Srbija”, “Jetel” i “Mlekara Šabac”.
Do sada je na događajima “Velikog karijernog ćaskanja” prisustvovalo preko 60 predstavnika 11 kompanija i oko 200 studenata. Sledeći događaj realizovaće se u oktobru 2024.
Sve kompanije učesnice u ciklusu događaja “Veliko karijerno ćaskanje” su dobitnice nagrada i priznanja za najuspešnije programe privlačenja i upravljanja talentima na takmičenju koje kompanija “Stenton Čejs Internešenel” realizuje već 10 godina. Podršku realizaciji ciklusa događaja ,,Veliko karijerno ćaskanje’’ pruža hotel ,,Falkenštajner’’.

Deli:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Deli:

Pošaljite nam poruku

Sastav