Pozorište Teatrijum u dvorištu Rektorata

U dvorištu Rektorata Univerziteta u Beogradu otvaranje četvrte sezone pozorišta Teatrijum najavljeno je za 30. jun u 21 čas. Tokom jula i avgusta meseca publiku očekuje raznovrstan repertoar – čak 80 predstava i nekoliko premijera.

Na konferenciji za medije u dvorištu Kapetan-Mišinog zdanja govorili su glumac Tihomir Stanić, jedan od osnivača pozorišta, prof. dr Dejan Filipović, prorektor Univerziteta u Beogradu, prof. Aleksandar Kavčić ispred Fondacije Alek Kavčić, koja podržava scenu za decu i Vladimir Jelenković, jedan od članova benda Teatrijum, koji će otvoriti ovogodišnju sezonu. ”Ponosan sam na činjenicu da ćemo od 1. do 6. jula, uz podršku CEBEF-a, realizovati  program ”Prvaci”. To je prilika da studenti akademija umetnosti iz Srbije izvedu ispit prve godine glume. Ulaz na te predstave će biti besplatan za sve“, najavio je Stanić.

Prof. dr Dejan Filipović pozdravio je prisutne i istakao da mu je naročito drago da je atrijum Rektorata postao prepoznatljivo mesto za umetnička dešavanja, važno i za studente umetnosti i neafirmisane mlade pozorišne umetnike. ”Raduje nas nastavak Teatrijuma, jer je Rektorat našeg Univerziteta prepoznao ovo pozorište kao odličnu ideju Cilj nam je da oživimo prostor Kapetan Mišinog zdanja, ovo dvorište, jedno od najlepših u našem gradu. Takođe, uspeh je i da obogatimo kulturni život Beograda tokom letnjih meseci”, izjavio je prorektor Filipović i podsetio na ustaljenu praksu besplatne podele dela ulaznica studentima.

Kao i prethodnih sezona, publika će moći da uživa u predstavama svake večeri od 21 čas u dvorištu Kapetan-Mišinog zdanja. Cena ulazinca je 1200 dinara, a za studente i penzionere 900 dinara. Ulaznice se mogu kupiti na blagajni pozorišta koja počinje sa radom 30. juna u 19 sati, putem sajta Teatrijuma ili na sajtu Tiket servisa.

Uz pomoć Fondacije Alek Kavčić, vikendima će se izvoditi besplatne predstave za decu i za roditelje. Posetioci scene za decu Teatrijuma svakog vikenda u 11 časova tokom jula i avgusta, biće u prilici da vide 17 predstava. Mlada publika će moći da stekne osnovno znanje o pozorišnom bontonu, ali i da učestvuje u izvlačenju vrednih nagrada na kraju ove letnje sezone.

Deli:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Deli:

Pošaljite nam poruku

Sastav