Седница Сената први пут у Бору

Седница Сената Универзитета у Београду, највишег стручног органа којег чине сви декани факултета и директори института у саставу Универзитета, први пут је одржана у Бору. Тридесета седница седмог сазива Сената организована је у среду 22. маја на Техничком факултету у Бору, једином факултету Универзитета у Београду који је лоциран ван седишта универзитета. Основан је 1961. године као одговор на све веће потребе за високообразованим кадром из области рударства и металургије у време развоја Рударско-топионичарског басена Бор.

У вези са уписом студената за школску 2024/2025. годину, Сенат је донео допуну Одлуке о расписивању Конкурса за упис студената на све врсте и степене студија на Универзитету у Београду, за школску 2024/2025. годину. Дата је сагласност на Статут Грађевинског факултета, усвојене измене и допуне постојећих студијских програма на Медицинском факултету и усвојен предлог за покретање новог студијског програма ”Људски ресурси” на Географском и Филозофском факултету. 

Сенат је констатовао да надлежни државни органи нису одговорили ни на један од предлога и захтева Сената УБ од 21. фебруара ове године у вези са тешком материјалном ситуацијом, те да ће уследити дефинисање конкретних закључака и одлука Универзитета у Београду у вези са овим питањем. Седницу је водио ректор проф. др Владан Ђокић. Чланови Сената обишли су просторије Техничког факултета у Бору, који је смештен у монументалној згради Француске касине из 1928. године, сада споменику културе и непокретном културном добру. Посетили су и чувену факултетску збирку минерала и руда и рударске копове у Бору, где је водич био декан ТФ у Бору проф. др Дејан Таникић.

Дели:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Дели:

Пошаљите нам поруку

Састав