Cедницa Ректорског савета КОНУС-a

Четрнаестa седницa Ректорског савета шестог сазива Конференције универзитета Србије (КОНУС) одржана је у понедељак 13. маја 2024. године у Ректорату Универзитета у Београду. На седници је верификован нови члан Конференције – Универзитет у Новом Пазару, и изабран потпредседник Конференције из реда приватних универзитета. 

Усвојени су следећи предлози: Универзитета у Крагујевцу за допуну Правилника о листи стручних, академских и научних назива, Универзитета у Приштини за допуну Правилника о листи стручних, академских и научних назива (допис Националног савета за високо образовање) и Универзитета у Београду за допуну Правилника о листи стручних, академских и научних назива. Чланови Савета усвојили су План јавних набавки за 2024. годину;

На предлог председника КОНУС-а ректора проф. др Владана Ђокића, на седници Ректорског савета Конференције Универзитета Србије први пут представљене су активности Агенције за спречавање корупције у вези са високошколским образовањем и упућен позив свим универзитетима члановима КОНУС-а да консултују експерте Агенције у случају потребе.

Дели:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Дели:

Пошаљите нам поруку

Састав