Poseta američkih profesora

Delegacija Virdžinija komonvelt univerziteta, SAD, posetila je Univerzitet u Beogradu sa predlozima za uspostavljanje saradnje i zajedničkih projekata. U tročlanoj američkoj univerzitetskoj delegaciji, na čelu sa potpredsednikom za inovacionu i istraživačku delatnost prof. Šriramom Raom, bio je i bivši ambasador SAD u Srbiji, sada profesor ovog Univerziteta, Entoni Godfri i dr Džil Blondin, zadužena za internacionalizaciju.

Dobrodošlicu delegaciji kolega poželeo je rektor Univerziteta u Beogradu prof. dr Vladan Đokić, koji je gostima predstavio Univetzitetet, istakavši potvrdu inicijative za proširivanje saradnje sa univerzitetima iz SAD, u okviru različitih programa i projekata u kojima bi obostrano učestvovali profesori i istraživači. Prof. Rao je podvukao značaj konkretnih oblika saradnje i strateških partnerstava koji bi bili zasnovani na reciprocitetu, kao i direktne komunikacije između istraživača dva univerziteta i kratkoročnih programa mobilnosti studenata i zaposlenih, a za koje bi dobar osnov moglo biti učešće u pozivima u okviru Erazmus+ programa. Sastanku je prisustvovala i zamenica rukovodioca Službe za međunarodnu saradnju UB Ljubica Dimitrijević. 

Virdžinija komonvelt univerzitet nalazi se u Ričmondu, SAD, i slično Univerzitetu u Beogradu nema klasičan kampus, već je univerzitet intregrisan u život grada. U svom sastavu ima 13 škola, odnosno fakulteta, dok je jedan kampus ovog univerziteta lociran u Kataru. Od ukupno 30.000 studenata koji pohađaju Virdžinija komonvelt univerzitet, 1.000 je stranih studenata, a četvoro dolazi iz Srbije.

Deli:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Deli:

Pošaljite nam poruku

Sastav