Pet godina Centra za Američke studije

Centar za Američke studije, naučna jedinica Filozofskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, obeležio je pet godina rada. Nastao je iz potrebe da se osnuje naučnoistraživački centar koji bi se bavio istraživanjem političke, društvene i kulturne istorije Sjedinjenih Američkih Država i koji bi doprineo celovitom i sistematskom izučavanju njenog uticaja u savremenom svetu. 

Svečanosti povodom jubileja prisustvovali su osnivači i saradnici Centra, rektor Vladan Đokić, dekan Danijel Sinani i ambasador SAD Kristofer Hil, koji je zahvalio na trudu naših istraživača i profesora da unaprede odnose dveju zemalja i ocenio da je ”Univerzitet u Beogradu izuzetno jaka institucija i verovatno jedan od najboljih univerziteta u Evropi”. 

Zbog važnosti, značaja i uloge Amerike u prošlosti i današnjici, ovaj Centar Filozofskog fakulteta pruža studentima mogućnost upoznavanja sa širokim spektrom tema vezanih za izučavanje Amerike. Osnivač Centra za Američke studije je prof. dr Radina Vučetić, zajedno sa prof. dr Milanom Ristovićem, prof. dr Dubravkom Stojanović, prof. dr Nikolom Samardžićem, prof. dr Simonom Čupić, prof. dr Bojanom Žikićem i prof. dr Ognjenom Radonjićem.

Deli:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Deli:

Pošaljite nam poruku

Sastav