Studentima uručene patrijarhove stipendije

Njegova Svetost patrijarh srpski prof. dr Porfirije Perić dodelio je stipendije najboljim studentima završnih godina Medicinskog, Pravnog, Filozofskog, Elektrotehničkog, Mašinskog i Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Svečanost dodeljivanja godišnjih stipendija studentima onih fakulteta koji su 1905. godine osnovali Univerzitet u Beogradu,  treću godinu za redom održana je u kripti Hrama Svetog Save na Vračaru.

Stipendije su uručene studentima Mariji Mitrović i Strahinji Gligoreviću sa Medicinskog fakulteta, Anastasiji Janjić i Anđeli Cvetković sa Pravnog fakulteta, Kristini Golo i Dušanu Milenkoviću sa Mašinskog fakulteta, Katarini Majski i Petru Stevanoviću sa Filozofskog fakulteta, Arseniju Jokiću i Marku Stanišiću sa Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta i Mariji Popović i Veri Pavović sa Elektrotehničkog fakulteta.

”Obrazovanje i prosveta imaju smisla samo ako su utemeljeni na vrlini i ako služe zajednici, jer onda afirmišu i pojedinca, odnosno ličnost. Čestitam onima koji su dobili stipendije ove godine, a naša Crkva će se truditi da one budu što je moguće brojnije”, istakao je patrijarh Porfirije, redovni profesor Univerziteta u Beogradu.
Svečanosti dodele stipendija prisustvovali su ministarka prosvete prof. dr Slavica Đukić Dejanović, rektor Univerziteta u Beogradu prof. dr Vladan Đokić i dekani Medicinskog, Elektrotehničkog, Pravnog, Filozofskog, Bogoslovskog i Mašinskog fakulteta.

Deli:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Deli:

Pošaljite nam poruku

Sastav