Otvorena kancelarija u Briselu

U centru Brisela svečano je otvorena kancelarija Evropske univerzitetske alijanse Circle U. “Univerzitet u Beogradu od danas ima svoj prostor u srcu Evropske Unije, pored najvažnijih evropskih institucija, koji delimo sa našim kolegama sa ukupno 9 prestižnih evropskih univerziteta. U praksi, kancelarija koju smo otvorili znači da će svako od naših profesora koji se nađe u Briselu, zbog bilateralnih susreta ili evropskih projekata i konkursa, moći da koristi ovaj prostor za rad i sastanke. Ovo je veliki događaj za Univerzitet u Beogradu, čije ćemo potencijale verujem pametno iskoristiti. Naš cilj je promocija i jačanje evropske pozicije Univerziteta u Beogradu, i obezbeđivanje novih projekata i partnera”, rekao je na otvaranju kacelarije rektor prof. dr Vladan Đokić. 

Kancelariju alijanse Circle U. simboličnim presecanjem vrpce otvorili su rektori i prorektori Univerziteta Arhus, Univerziteta u Beogradu, berlinskog Humbolt univerziteta, Kings Koledža iz Londona, Univerziteta Luven, Univerziteta u Oslu, Univerziteta Pariz Site, Univerziteta u Pizi i Univerziteta u Beču.  

Naš univerzitet jedan je od osnivača istraživački intenzivne i interdisciplinarne alijanse Circle U., koja radi na pružanju izvanrednog obrazovanja, istraživanja i inovacija kako bi doprinela održivijim, demokratskim i zdravijim društvima.

Deli:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Deli:

Pošaljite nam poruku

Sastav