ODRŽANA KONSTITUTIVNA SEDNICA UPRAVNOG ODBORA ALUMNI FONDACIJE

Konstitutivna sednica Upravnog odbora Alumni fondacije UB održana je u četvrtak, 16. novembra 2023. godine u Rektoratu Univerziteta u Beogradu. Branko Vuksan izabran je za upravitelja Fondacije, u saglasnosti sa pozitivnim mišljenjem Saveta Univerziteta.
Rektor Univerziteta u Beogradu prof. dr Vladan Đokić poželeo je uspešan rad Alumni fondaciji: ”Alumnisti su neprocenjivo važni našem Univerzitetu, ponosni smo na njih, njihovo znanje i uspehe, gde god da su, u Srbiji ili dijaspori. Verujem da će Alumni fondacija već u bliskoj budućnosti dati veliki doprinos Univerzitetu i svima koji su na njemu diplomirali” istakao je rektor Đokić.
”Velika mi je čast što kao prvi upravitelj Alumni fondacije Univerziteta u Beogradu mogu da doprinesem povezivanju alumnista našeg Univerziteta u zemlji, a posebno u dijaspori. Svestan sam da tradicija alumni organizacija velikih svetskih univerziteta obavezuje da i naš Alumni i Univerzitet pristupe toj velikoj i značajnoj zajednici. Naročito ćemo insistirati na stvaranju mostova između alumnista koji su nakon studija na našem Univerzitetu ostvarili velike karijerne uspehe i mladih diplomaca koji su na početku svog profesionalnog puta. Na taj način kao alumnisti vraćamo Univerzitetu vrednost koju je on nama na studijama pružio i doprinosimo njegovom razvoju” istakao je u prvoj izjavi posle izbora upravitelj Alumni fondacije Univerziteta u Beogradu Branko Vuksan.
Prvu sednicu vodio je predsednik Upravnog odbora Alumni fondacije prof. dr Goran Petković sa Ekonomskog fakulteta, zamenica predsednika je dr Maša Mišković sa Pravnog fakulteta, a u Izvršni odbor UO izabrani su prof. dr Danilo Furundžić, Branka Janda-Marković i Danilo Potparić kao predstavnici Univerziteta u Beogradu, Aleksandar Ilić kao predstavnik privrede, i Jovana Milovanović sa Filološkog fakulteta. Za predsednika Izvršnog odbora imenovan je prof. dr Jovan Filipović sa Fakulteta organizacionih nauka UB.
Upravni odbor usvojio je Statut Alumni fondacije i Poslovnik o radu. U proceduri su registracija Fondacije kod nadležnih državnih organa i pripreme za prvu sednicu Skupštine Alumni fondacije Univerziteta u Beogradu.

Deli:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Deli:

Pošaljite nam poruku

Sastav