Naučno-stručni savet za vanredne situacije

Na Fakultetu bezbednosti Univerziteta u Beogradu održana je prva sedica novoosnovanog Naučno-stručnog saveta za vanredne situacije, koji čine stručnjaci Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije i Univerziteta u Beogradu. Članovi saveta ispred Univerziteta su rektor profesor dr Vladan Đokić i dekani Fakulteta bezbednosti, Arhitektonskog, Mašinskog i Elektrotehničkog fakulteta, a ispred MUP-a predstavnici nadležnih službi i odeljenja, na čelu sa načelnikom Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Lukom Čaušićem. 

Na sednici je konstatovano da dobro teku pripreme za veliku međunarodnu Memorijalnu naučnu konferenciju Predrag Marić, koja će biti održana u Rektoratu naredne srede 24. aprila, uz učešće stručnjaka iz četiri zemlje i preko 200 gostiju, pred kojima će biti izloženo više od 30 prijavljenih naučnih radova. Drugi deo sednice je održan u Centru za simulaciju vanrednih situacija, koji se nalazi u okviru Fakulteta bezbednosti, a u kojem su instalirani oprema poslednje generacije i programi koji su rezultat rada biti naših stručnjaka.

“Izazovi savremenog sveta su takvi da moramo da udružimo snage, operativno i teoretski. MUP, Univerzitet i celo društvo imaće korist od formiranja ovog tima. Stojimo vam na raspolaganju punim kapacitetima, u svim stručnim disciplinama, potpuno otvoreni za dalji rad na zejdničkim i međunarodnim projektima”, istakao je rektor Đokić.

“Ovo je pionirski poduhvat povezivanja znanja nas sa terena, akademske zajednice i lokalnih zajednica. Imamo velike mogućnosti za zajednički rad, od prakse do novih tehnologija i na primer uvođenja veštačke inteligencije u naše projekte” naglasio je načelnik Čaušić.

Deli:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Deli:

Pošaljite nam poruku

Sastav