Univerzitetska biblioteka „Svetozar Marković“ partner u EU projektu u okviru CERV programa

Projekat MILAGRO „Migranti i lokalne zajednice aktivno rastu zajedno za inkluzivna društva“ (MIgrants and Local communities Actively GROwing together for inclusive societies – MILAGRO), koji se realizuje u okviru CERV programa (Citizens, Equality, Rights and Values) i koji je finansiran od strane Evropske unije preko Evropske izvršne agencije za obrazovanje i kulturu (European Education and Culture Executive Agency), započeo je 1. juna 2024. godine. Partneri MILAGRO projekta su: Nuova Associazione Culturale Ulisse iz Sijene (Italija; koordinator projekta), Univerzitet iz Utrehta (Holandija) i Univerzitetska biblioteka „Svetozar Marković“, dok je pridruženi partner SIS Intercultural Study Abroad iz Sijene.

Tokom naredne dve godine realizovaće se aktivnosti čiji je cilj razvoj alata i stvaranje mogućnosti za izgradnju interkulturalnog dijaloga između lokalnog stanovništva i migranata, kao i razvoj onih demokratskih kompetencija koje će podrazumevati pozitivne i dugotrajne odnose, zasnovane na međusobnom razumevanju, poštovanju i solidarnosti.

Više informacija o aktivnostima projekta dostupno je na:
https://www.unilib.rs/vesti/2024/univerzitetska-univerzitetska-biblioteka-svetozar-markovic-partner-u-eu-projektu-u-okviru-cerv-programa/

Deli:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Deli:

Pošaljite nam poruku

Sastav