Dan matične ćelije u Rektoratu

Tradicionalna naučna manifestacija UniStem Day (Dan matične ćelije), održana je danas u Rektoratu Univerziteta u Beogradu. Ovo je šesnaesto izdanje najvećeg međunarodnog događaja posvećenog popularizaciji matičnih ćelija, koji se održava istovremeno u univerzitetskim centrima širom Evrope. Pokretač i koordinator manifestacije je UniStem centar za istraživanje matičnih ćelija Univerziteta u Milanu. 

Pozdravljajući brojne učesnike, među kojima je bilo najviše učenika, prorektor Univerziteta u Beogradu prof. dr Ratko Ristić istakao je značaj matičnih ćelija pre svega u sferi medicine, kao i da je biologija matične ćelije trenutno jedna od najaktuelnijih i najdinamičnijih oblasti multidisciplinarnih naučnih istraživanja. “Posebno mi je drago što je u Rektoratu mnogo srednjoškolaca i gimnazijalaca. Ovaj događaj približiće vas uzbudljivom svetu naučnih istraživanja, a verujem da je ovde danas mnogo naših budućih studenata biologije, medicine, molekularne biologije i drugih nauka. Od vas očekujemo nova, revolucionarna otkrića”, istakao je prorektor Ristić. 

Događaj ima za cilj da približi svet matičnih ćelija široj javnosti i pruži priliku za upoznavanje sa otkrićima koja pomeraju granice medicine. U Beogradu je UniStem Day održan peti put, pod pokroviteljstvom Univerziteta u Beogradu, u organizaciji Instituta za molekularnu genetiku i genetičko inženjerstvo (IMGGI), i uz pomoć i podršku Streamline projekta i BioSave fondacije.

Deli:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Deli:

Pošaljite nam poruku

Sastav