Nova saradnja sa Univerzitetom Kipra

Univerzitet u Beogradu uskoro će potpisati sporazum o saradnji sa Univerzitetom Kipra, dogovoreno je na sastanku u Nikoziji. Rektor Univerziteta u Beogradu prof. dr Vladan Đokić i rektor Univerziteta Kipra prof. dr Tasos Hristofides razgovarali su o postojećim zajedničkim projektima u oblasti arhitekture i matematike, ali i o potrebi da se saradnja proširi na ostale naučne discipline.
Tema srdačnog razgovora bila je i mogućnost akademske razmene i saradnje između dve velike evropske univerzitetske asocijacije -Circle U, čiji je član Univerzitet u Beogradu, i YUFE (Young Universities for the Future Europe), u kojoj su osim kiparskog, članovi i univerziteti u Bremenu, Antverpenu, Finskoj, Mastrihtu, Eseksu, Madridu, Torunu, Rijeci i Sorbon Nuvel u Parizu.
Univerzitet Kipra je državni istraživački univerzitet, sa oko 7.000 studenata, oko 800 profesora i saradnika i više od 200 aktivnih projekata. Univerzitetska biblioteka, koja je arhitektonski zanimljivo, moderno zdanje, poseduje preko 700.000 naslova i čak 160 odvojenih baza naučnih podataka.

Deli:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Deli:

Pošaljite nam poruku

Sastav