Jubilej Odseka za softversko inženjerstvo ETF-a

Proslava 20 godina postojanja i uspeha studijskog programa Softversko inženjerstvo Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Beogradu održana je 11. maja 2024. godine u Svečanoj sali Rektorata, u prisustvu nekoliko stotina zvanica. Diplomci i studenti iz dvadeset generacija učestvovali su u proslavi jubileja zajedno sa kolegama i profesorima, predstavnicima brojnih institucija i kompanija. Do danas je na Odseku za softversko inženjerstvo diplomirao 931 student, a trenutno studira 1004. U nastavi učestvuje 50 nastavnika i 35 saradnika, na preko 80 predmeta. Sedmoro njih već je doktoriralo na Elektrotehničkom fakultetu, a isto toliko na vodećim svetskim univerzitetima kao što su MIT, EPFL, ETH Cirih, Imperijal koledž u Londonu.

Na svečanoj akademiji, dekan Elektrotehničkog fakulteta prof. dr Dejan Gvozdić je istakao značaj Odseka za softversko inženjerstvo za razvojni potencijal celog fakulteta i doprinose ovog smera drugim tehničkim disciplinama. Rektor Univerziteta u Beogradu prof. dr Vladan Đokić predstavio je izuzetne statističke podatke o uspešnosti studiranja i sjajnim perspektivama za zapošljavanje diolomaca Odseka za softversko inženjerstvo, uz ocenu da se odsek po mnogim parametrima nalazi u vrhu našeg Univerziteta.

Šef Odseka za softversko inženjerstvo prof. dr Boško Nikolić podsetio je na izuzetne doprinose onih koji su gradili osnove ovog studijskog programa, kao što su su prof. dr Dušan Velašević, prof. dr Borivoj Lazić, prof. dr Vladimir Blagojević. Šef Katedre za računarsku tehniku i informatiku prof. dr Jelica Protić istakla je podatke o četiri akreditacije ovog studijskog programa, od kojih je najnovija dobijena u martu ove godine i prema kojoj se očekuje upis 180 novih studenata u školskoj 2024/25 godini.

Plakete i zahvalnice dodeljene su kompanijama koje su pomogle razvoj Odseka za softversko inženjerstvo ETF-a, stipendiranje studenata i priložili donacije, a svečani prijem održan je u dvorištu Kapetan Mišinog zdanja. 

Deli:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Deli:

Pošaljite nam poruku

Sastav