Jubilej Akademije veterinarske medicine SVD

Akademija veterinarske medicine Srpskog veterinarskog društva svečano je obeležila 25 godina postojanja u Rektoratu Univerzitetu u Beogradu. Tom prilikom dodjeljeni su sertifikati za novoprimljene, vanredne i počasne članove. Brojne kolege veterinare pozdravio je predsednik akademije doktor Zoran Rašić, uspešan rad poželeo je i predsednik Srpskog veterinarskog društva prof. dr Milorad Mirilović, dekan Fakulteta veterinarske medicine Univerziteta u Beogradu, a u ime Univerziteta uspešan rad i nastavak profesionalne karijere u oblasti koja je, kako je rekao, tradicionalno veoma progresivna u srpskoj nauci, poželeo je rektor Univerziteta u Beogradu prof. dr Vladan Đokić.

Srpsko veterinarsko društvo kao strukovna organizacija doktora veterinarske medicine je osnovano 1890. godine radi unapređenja i promocije veterinarske struke i nauke u Kraljevini, odnosno Republici Srbiji. Tokom 1998. godine u okviru Srpskog veterinarskog društva je osnovana Akademija veterinarske medicine sa ciljem prijema u članstvo doktora veterinarske medicine koji su dali izuzetan doprinos razvoju veterinarske službe u našoj zemlji. Akademiju veterinarske medicine čine redovni, vanredni i počasni članovi. Redovni i vanredni članovi akademije su najugledniji doktori veterinarske medicine u sredinama u kojima obavljaju svoju delatnost, odnosno ljudi visokih moralnih i ljudskih kvaliteta. Pored veterinara, članovi Akademije veterinarske medicine su i pripadnici drugih profesija koji su svojim nesebičnim zalaganjem dali izuzetan doprinos razvoju veterinarske struke i nauke.

U proteklom periodu od 25 godina postojanja Akademije veterinarske medicine njeni članovi su aktivno učestvovali u rešavanju konkretnih problema u vezi sa zdravstvenom zaštitom životinja, bezbednošću hrane i hrane za životinje, u donošenju važnih zakonskih propisa u oblasti veterinarske medicine kao članovi različitih komisija, a njihov doprinos organizaciji i kvalitetu stručnih skupova je takođe bio od izuzetnog značaja.

U narednom periodu Akademija veterinarske medicine i njeni članovi će i dalje aktivno učestvovati u prevazilaženju problema koji opterećuju veterinarsku profesiju. Takođe, svojim radom članovi akademije će i dalje aktivno promovisati rad veterinarske službe u Republici Srbiji na korist i dobrobit svih koleginica i kolega doktora veterinarske medicine.

Deli:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Deli:

Pošaljite nam poruku

Sastav