Отворене пријаве за плаћену праксу у EUIPO кроз Pan-European Seal Professional Traineeship програм

Завод за интелектуалну својину Европске уније (European Union Intellectual Property Office, EUIPO) пружа прилику за једногодишњу плаћену праксу студентима који су завршили основне студије на Универзитету у Београду, а који су заинтересовани за патенте и њихову комерцијализацију!

Универзитет у Београду је један од чланова Pan-European Seal Professional Traineeship програма, захваљујући ком изврсни дипломирани студенти добијају јединствену прилику за стицање радног искуства у мултикултуралном окружењу у важним институцијама Европске уније чији су главни фокус питања интелектуалне својине. Одабрани кандидати ће проћи обуке, радити на конкретним задацима како би применили и доказали стечено знање, њихов рад пратиће искусни тутори, а најбољи ће добити дипломе на свечаној церемонији на крају праксе.

На праксу се могу пријавити кандидати са дипломом из следећих области:

  • Право,
  • Право интелектуалне својине,
  • Интелектуална својина и управљање знањем,
  • Политичке науке и међународни односи,
  • Језици,
  • Економија и пословна администрација/предузетништво,
  • Информационе технологије (анализа података, ИТ безбедност, анализа пословања, софтверско инжењерство, решења за корисничку подршку, аутоматизација процеса, вештачка интелигенција)
  • Комуникације и визуелни дизајн,
  • Менаџмент одржавања објеката (архитектура, грађевинско инжењерство, менаџмент логистике), и
  • Људски ресурси.

Пријава се састоји из два корака:

1. Први круг пријава односи се на интерне пријаве у оквиру сваког Универзитета који је члан Програма. Заинтересовани кандидати са Универзитета у Београду своју пријаву могу да пошаљу у периоду од 1. фебруара до 26. фебруара 2024. године, на адресу nauka@rect.bg.ac.rs. Пријава треба да садржи ЦВ и мотивационо писмо (до 1000 карактера) на енглеском језику. Универзитет у Београду ће, на основу прикупљених пријава, а у складу са критеријумима добијеним од координатора програма, формирати листу одабраних кандидата, који ће о резултатима селекције бити обавештени након затварања интерних пријава.

2. Кандидати који су одабрани од стране Универзитета у Београду су у обавези да до 31. марта 2024. године поднесу своју онлине пријаву на линку: https://career012.successfactors.eu/career?company=C0001250580P

Приликом онлине пријаве неопходно је приложити:

– CV на енглеском језику у Europass Word формату,

– Мотивационо писмо са јасно назначеним избором локације праксе (EPO или EUIPO),

– Диплому основних/мастер студија са назначеном коначном оценом (или уверење о дипломирању уколико диплома још није издата), и

– Сертификат(е) завршених е-леарнинг курсева: “EUTM in a Nutshell” и/или “RCD in a Nutshell” (обавезним креирањем налога на EUIPO Academy Learning Portal).

Детаљније инструкције у вези подношења финалне пријаве доступне су на линку.

Кандидати који се нађу у ужем избору биће позвани на онлине интервју у периоду од маја до јула 2024. године.

Пракса почиње 16. септембра 2024. године.

Више информација пронађите овде.

Дели:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Дели:

Пошаљите нам поруку

Састав