Отворене пријаве за плаћену праксу у EPO кроз Pan-European Seal Professional Traineeship програм

Европска патентна организација (European Patent Office – EPO) и ове године пружа прилику за једногодишњу плаћену праксу студентима који су завршили основне студије на Универзитету у Београду!

Универзитет у Београду је један од чланова Pan-European Seal Professional Traineeship програма, захваљујући ком изврсни дипломирани студенти добијају јединствену прилику за стицање првог радног искуства у мултикултуралном окружењу у важним институцијама Европске уније чији су главни фокус питања интелектуалне својине. Сваке године, 100 одабраних студената са партнерских универзитета пролази обуке, ради на конкретним задацима како би применили и доказали стечено знање, њихов рад прате искусни тутори, а најбољи добијају дипломе на свечаној церемонији на крају праксе.

Одабрани кандидати пружиће подршку некој од организационих јединица: наука и инжењерство, информационе технологије, пословна администрација, економија и финансије, право (укључујући патентно право), међународни односи и комуникација.

На праксу се могу пријавити кандидати који имају диплому из следећих техничких области:

  • Производња и индустрија материјала;
  • Дигитализација;
  • Физика и електроника;
  • Медицина;
  • Инфраструктура и механика;
  • Енергетика;
  • Мобилност и просторна технологија;
  • Пољопривредна и прехрамбена индустрија.

Пријава се састоји из два корака:

1. Први круг пријава односи се на интерне пријаве у оквиру сваког Универзитета који је члан Програма. Заинтересовани кандидати са Универзитета у Београду своју пријаву могу да пошаљу у периоду од 1. фебруара до 26. фебруара 2024. године, на е-маил адресу nauka@rect.bg.ac.rs. Пријава треба да садржи CV и мотивационо писмо (до 1000 карактера) на енглеском језику. Универзитет у Београду ће, на основу прикупљених пријава, а у складу са критеријумима добијеним од координатора програма, формирати листу одабраних кандидата, који ће о резултатима селекције бити обавештени након затварања интерних пријава.

2. Кандидати који су одабрани од стране Универзитета у Београду су у обавези да до 15. марта 2024. године поднесу своју онлине пријаву путем линка који ће им бити прослеђен од стране тима Одсека за науку Универзитета у Београду. Приликом онлине пријаве потребно је приложити: мотивационо писмо, ажурирану биографију и диплому основних/мастер студија са назначеном коначном оценом (или уверење о дипломирању уколико диплома још није издата).

Кандидати који се нађу у ужем избору биће позвани на онлине интервју. Кандидати који су погодни за праксу у различитим организационим јединицама могу бити интервјуисани више од једном.

Кандидати одабрани за праксу биће обавештени о томе до краја јуна 2024. године и они су у обавези да, пре почетка праксе, заврше следеће онлине курсеве и поднесу сертификате о завршетку:

Пракса почиње 16. септембра 2024. године, а ове године програм је унапређен и даје могућност продужења праксе за још две године, а на основу постигнутог успеха и залагања у првој години праксе!

Додатне информације пронађите овде.

Дели:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Дели:

Пошаљите нам поруку

Састав