ОТВОРЕНЕ ПРИЈАВЕ ЗА DANUBE CUP 2024

Универзитет у Београду је и ове године партнер студентског стартап такмичења Danube Cup, отвореног за стартап тимове са Danube Cup партнерских универзитета који већ развијају пословну прилику, потврђену барем на локалном нивоу.

Danube Cup пружа јединствену прилику младим и амбициозним предузетницама и предузетницима, али важно је нагласити да ово није такмичење идеја – пословна идеја већ мора бити валидирана међу потенцијалним купцима/корисницима, концепт мора бити иновативан и оригиналан, и мора да постоји висок потенцијал раста независтан од трендова на локалном тржишту.

Студентски тимови заинтересовани за учешће треба да испуњавају следеће критеријуме:

 • Валидација: тимови би требало да су урадили валидациона истраживања своје пословне идеје, барем на локалном нивоу;
 • Величина тима: морају имати најмање два, а највише пет чланова тима, а учесници такмичења могу бити чланови искључиво једног тима;
 • Студентски тим: дозвољено је да међу члановима тима буде и оних који нису студенти, али би већину чланова ипак требало да чине редовни студенти, од чега барем један члан мора бити редован студент једног од партнерских универзитета такмичења, у овом случају Универзитета у Београду;
 • Фаза развоја: тимови морају бити у pre-seed или pre-incubator фази, без претходне финансијске подршке од стране акцелератора, инкубатора, компанија или VC фондова;
 • Доступност: чланови тима морају бити доступни за учешће у свим фазама такмичења.

Студентски тимови, дакле, треба да имају потврђен пословни концепт; треба да буду иновативни, са потенцијалном раста, у међународној потражњи; требало би да су већ стекли одређену тржишну валидацију и да нису имали инвестиције. Постојећи прототип није предуслов за учешће.

Током такмичења, студентске тимове очекује менторство, повезивање и сарадња са другим студентским тимовима, менторима, предузетницима и спонзорима, као и са бизнис анђелима и VC фондовима. Најуспешније тимове очекују вредне новчане награде.

На Универзитету у Београду биће организовано pitch такмичење (средином априла 2024.) за максимално 20 студентских тимова, који већ раде на развоју својих иновативних решења. Након pitch такмичења, два одабрана студентска стартап тима очекује менторски рад и припрема за полуфинале (16. мај 2024., Линц), а у оквиру ког ће један тим проћи у финале такмичења (17. мај 2024., Линц).

Позив за заинтересоване студентске стартап тимове на Универзитету у Београду отворен је до 31. марта 2024. године, а оно што је потребно да урадите јесте да се јавите на е-маил адресу: nauka@rect.bg.ac.rscc мејла ставити и адресу: mladen.cudanov@fon.bg.ac.rs) и пошаљете своју Pitch deck презентацију. Обавезни елементи презентације:

 1. Јасно дефинисан проблем који решавате
 2. Ваше решење, односно производ или услуга коју развијате
 3. Бизнис модел
 4. Unique Selling Point, односно шта је оно што ваше решење издваја и чини јединственим у односу на постојећа решења
 5. Релевантне информације и докази о урађеној валидацији пословне идеје
 6. Величина тржишта и постојећа конкуренција
 7. Тим
 8. Timeline, односно план развоја
 9. Финансије

Како ће такмичење на Универзитету у Београду бити организовано за максимално 20 тимова, Pitch deck презентације ће помоћи у процесу иницијалне селекције тимова.

Срећно!

Дели:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Дели:

Пошаљите нам поруку

Састав