Ambasador Pakistana u Rektoratu

Rektor Univerziteta u Beogradu prof. dr Vladan Đokić primio je ambasadora Islamske Republike Pakistan Alija Hedr Altafa, koji je u diplomatskoj misiji u Beogradu od maja ove godine. Obostrano je izražena nada da će ambasador Altaf svojim angažovanjem i radom doprineti jačanju akademskih odnosa između dve zemlje koje obeležavaju 75 godina diplomatskih odnosa.

Ambasador je naglasio da je Pakistan zainteresovan za mogućnosti za studije mladih Pakistanaca na Univerzitetu u Beogradu, na različitim programima i disciplinama, budući da ova zemlja u Evropi ima nekoliko desetina hiljada studenata na različitim smerovima i nivoima studija. Do sada, u Srbiji je studirao mali broj studenata iz Pakistana. Ambasador Altaf je istakao da Pakistan smatra Srbiju ključnom zemljom u regionu.

Rektor Đokić podržao je ovu inicijativu i naglasio da će Univerzitet sa svoje strane učiniti sve što je u njegovoj moći da se ova inicijativa realizuje, a u čemu su presudno važni studijski programi na engleskom jeziku, koje naši fakulteti intenzivno razvijaju. Sagovornici su se saglasili da bi za razvoj saradnje, bilo korisno da Srbija otvori ambasadu u Pakistanu.

Deli:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Deli:

Pošaljite nam poruku

Sastav