Nauka, tehnologija i inovacije u Institutu Vinča

Konferenciji pod nazivom ”75 godina nauke, tehnologije i inovacija u Institutu Vinča“, održava se 30. i 31. januara 2024. godine u Svečanoj Sali Rektorata Univerziteta u Beogradu. Skup ima za cilj da upozna predstavnike institucija, stručnu i najširu javnost sa novim dostignućima i rezultatima Instituta „Vinča”, koji je član Univerziteta u Beogradu, u oblasti prirodno-matematičkih, tehničko-tehnoloških, biotehničkih i medicinskih nauka.

Skup je otvorila direktorka Instituta prof. dr Snežana Pajović, koja je istakla da stručnjaci u ”Vinči” zahvataju sve širi opseg naučnih i tehnoloških istraživanja, čija primena u praksi nije ograničena samo na kompanije i ustanove u Srbiji, već ima globalni karakter.

”Institut “Vinča”, naš i regionalno najveći interdisciplinarni naučni institut, specifičan u primeni rezultata istraživanja, jačanju odnosa među zainteresovanim stranama, transferu tehnologije i izgradnji kapaciteta kroz obrazovanje, sertifikaciju i obuke, nedavno je ponovo potvrdio svoju vrednost u svteskim okvirima, kada je Univerzitet Stenford objavio listu 2% najcitiranijih naučnika iz svih oblasti. Ponosni smo što se na listi najcitiranijih u celoj karijeri nalazi čak pet saradnika iz Instituta “Vinča”. U ime Univerziteta zahvaljujem na mogućnosti da akademska i šira javnost upoznaju inovacije, proizvode i istraživačke rezultate Instituta „Vinča”, jer mnoga rešenja iz Vinče brzo pronalaze svoje mesto u srpskoj i svetskoj privredi. To vraća veru da samo nauka može biti pouzdani pokretač ka globalnom prosperitetu” istakao je rektor Univerziteta u Beogradu prof. Dr Vladan Đokić.

Konferencija će kroz prezentacije rezultata naučnih istraživanja, inovacija i novih tehnologija Instituta „Vinča” imati značajan doprinos u unapređenju zajednice u oblasti nauke i tehnologije i postaviti temelje za dalji napredak u istraživanjima i inovacijama.

Deli:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Deli:

Pošaljite nam poruku

Sastav