240 godina KBC Zemun, nastavne baze Univerziteta u Beogradu

Kliničko bolnički centar Zemun priredio je svečanu akademiju povodom obeležavanja 240 godina postojanja ove značajne zdravstvene ustanove. KBC Zemun je sedište tri nastavne baze Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu: Interne medicine, Hirurgije sa anesteziologijom i Otorinolaringologije sa maksilofacijalnom hirurgijom. 

Direktor KBC Zemun prof. dr Dragoš Stojanović istakao je da je obeležavanje 240 godina postojanja ustanove obaveza delikatnog nasleđa koje Srbija čuva i neguje: “Treba svi da shvatimo koliko je u 240 godina prošlo bolesnih ljudi kroz ovu ustanovu, tražeći i nalazeći lek za svoje bolesti, dobru negu, toplu ljudsku reč i pomoć u teškim trenucima.”

Na akademiji su dodeljene plakete, koje je primilo i više profesora Univerziteta u Beogradu koji su vršioci visokih državnih i društvenih funkcija: ministarke zdravlja prof dr Danica Grujičić i nauke dr Jelena Begović, direktorka RFZO prof. dr Sanja Radojević Škodrić, patrijarh srpski prof. dr Porfirije Perić, predsednik Srpske akademije nauka i umetnosti prof. dr Zoran Knežević, kao i rektor Univerziteta u Beogradu prof. dr Vladan Đokić, koji je član odbora za proslavu velikog jubileja KBC Zemun.

Deli:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Deli:

Pošaljite nam poruku

Sastav