Naši studenti pobednici Danube cupa

Artemi, jedan od dva tima Univerziteta u Beogradu koji su ove godine prošli u polufinale studentskog startap nadmetanja Danube Cup, osvojio je prvo mesto u finalu ovog prestižnog takmičenja!

Artemi je inovativna mobilna igra koja spaja digitalni svet sa fizičkom aktivnošću i istraživanjem u stvarnom svetu, promovišući zdravlje i društvenu interakciju, jer želi da iskoristi univerzalnu privlačnost igara kako bi se podstakao aktivniji način života, pretvarajući rutinske šetnje u jedinstvene avanture i interaktivna iskustva.

Movebly, drugi tim sa Univerziteta u Beogradu koji je bio u polufinalu takmičenja, je studentska startap kompanija koja uvodi inovativnu digitalnu platformu zasnovanu na principu aukcije, delujući kao posrednik u pregovorima i poslovima između prevoznika i klijenata. 

Polufinale takmičenja održano je 16. maja u Lincu (Austrija), u okviru kojeg odabran je po jedan tim sa svakog partnerskog univerziteta za finale održano dan kasnije.
Rektor prof. dr Vladan Đokić čestitamo je studentima – mladim entuzijastičnim preduzetnicima i preduzetnicama iz timova Artemi i Movebly na postignutom uspehu i dokazivanju inovativnog potencijala Univerziteta u Beogradu. Prof. Đokić potvrio je da će Univerzitet nastavi da podržava ove i sve druge talente među svojim studentima i prihvatio njihov poziv za posetu startapu koji se nalazi u Naučno-tehnološkom parku na Zvezdari

Oba tima Univerziteta u Beogradu dobila su pohvale stručnog žirija za predstavljanje svojih poslovnih prilika u okviru polufinala. U dinamičnom finalu predstavilo se osam timova iz četiri zemlje, a Artemi je ocenjen i odabran kao najbolji! Drugo mesto zauzeo je tim BridgeAID sa Univerziteta tehnologije i ekonomije u Budimpešti, dok je treće mesto pripalo timu Luvia sa Univerziteta u Pasau.

Timovi su kroz @route2launch <https://www.instagram.com/route2launch/>, predinkubacioni startap mentorski program na Fakultetu organizacionih nauka, razvijali svoje inovativne ideje uz kontinuirani višemesečnu podršku nastavnika mentora. “Route2Launch” deo je projekta “Preduzmi Ideju” koji FON realizuje zajedno sa Inicijativom Digitalna Srbija i drugim partnerima, uz podršku USAID Srbija.

Deli:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Deli:

Pošaljite nam poruku

Sastav