О Универзитету Историјат Акредитација Самовредновање Састав и делатности Наставници Професори емеритуси
Универзитета у Београду
Обележја Универзитета Органи Руководство и стручне службе Студентски парламент Circle U. Увид јавности Конкурси Универзитета Јавне набавке Финансијски планови Информатор о раду Закони и други прописи Прописи Универзитета Процедуре Гласник Универзитета Политика приватности Издавачка делатност Задужбине и фондације Дан задужбинара и Плакетa
Лука Ћеловић Требињац
Родна равноправност на УБ Донатори Magna Charta Universitatum Академска културно уметничка
друштва

Донатори Универзитета

Rektorat

Капетан Миша Анастасијевић (1803-1885) 24. фебруара 1863. године, „отечеству“ за смештај Велике школе и научних „заведенија“.

Застава Народне Републике Кине

Влада НР Кине донирала је Универзитету у Београду рачунарску опрему и опрему за језичку лабораторију у вредности 1.000.000 евра.

Telenor

У циљу унапређења животних услова друштвено угрожених група, износом од 30.000 евра, Теленор фондација подржала је реализацију пројекта опремања Центра за студенте са хендикепом Универзитета у Београду у просторијама Универзитетске библиотеке "Светозар Марковић".
У 2010. средствима од донације Теленор фондације у износу од 522.000 динара изведени су радови на инсталацији стаклене преграде са сензором на улазу у зграду Ректората Универзитета у Београду.

Spinnaker

Компанија Spinnaker New Technologies, поводом дана Универзитета у Београду, поклонила је 17 рачунарских конфигурација у вредности од 650.000 динара. На овај начин наставља се дугогодишње улагање чланица ComTrade групе у образовање и млади кадар.

Stari grad

У 2009. средствима од донације општине Стари град у износу од 7.717.210 динара изведени су молерско-фарбарски и радови на уређењу просторија Ректората Универзитета у Београду.