О Универзитету Историјат Акредитација Самовредновање Састав и делатности Наставници Професори емеритуси Универзитета у Београду Обележја Универзитета Органи Руководство и стручне службе Студентски парламент Circle U. Увид јавности Конкурси Универзитета Јавне набавке Информатор о раду Закони и други прописи Прописи Универзитета Процедуре Гласник Универзитета Издавачка делатност Задужбине и фондације Дан задужбинара и Плакетa Лука Ћеловић Требињац Родна равноправност на УБ Донатори Magna Charta Universitatum Академска културно уметничка друштва

Академска културно уметничка друштва

AKUD Branko Krsmanović

Академско културно уметничко друштво Универзитета у Београду “Бранко Kрсмановић”

основано је 1945. године и данас га чине четири ансамбла: Академски хор “Обилић”, Академско позориште, Ансамбл народних игара и песама и Ансамбл народне музике, у којима се окупљају студенти како би своје таленте и уметничке афинитете исказали кроз песму, игру, свирање и глуму.

AKUD Španac

Академско културно уметничко друштво „Шпанац“

је основано 1954. године заједничким напорима студената и професора Универзитета у Београду у четири сегмента уметничког израза: фолклорно-уметничка игра, хорска музика, концертна народна музика и позоришна уметност. Многи кадрови, који су прошли кроз „Шпанац“ делују у великом броју средњих, виших и високих школа до Академије наука.