Сарадња са привредом

За успешну иновацију, конструктивна сарадња једнако је важна као и знање и креативност. Да би технолошке иновације имале примену која доноси додатну вредност друштву, потребна је помоћ спољних партнера. Радом са индустријом, државном управом, различитим организацијама и појединцима, знање и вештине чланица Универзитета доносе корист друштву.

Недеља иновација

AFA Недеља иновација одржана је у периоду од 28. маја до 1. јуна 2018. године. Ова манифестација има за циљ повезивање науке и привреде. Манифестацију је организовала AFA Aсоцијација у сарадњи са Иновационим центром ЕТФ-а и Научно- технолошким парком Београд, а придружиле су се и бројне институције као и привредна и пословна удружења, уз подршку генералног партнера АИК Банке. Успостављена је платформа за размену информација и покретање сарадње између ова два сектора, на којој де се једном годишње представити домаћи потенцијали и најбољи примери иновација настали у научним институтима и у растућој стартап заједници, али и искуства водећих домаћих и светских компанија, лидера у иновацијама у својим областима.

О сарадњи

Универзитет у Београду посвећен је пружању подршке за стварање окружења које подстиче сарадњу између привреде и науке. Центар за трансфер технологије Универзитета у Београду представља кључни део Универзитета који подржава истраживања, иновације и сарадњу са привредом. Центар сарађује са бројним компанијама- од мултинационалних до малих и средњих предузећа и предузетника кроз успостављања уговорених и колаборативних истраживања, пружање техничке подршке компанијама као и кроз лиценцирање технологија и оснивање спин-оут компанија.

Универзитет у Београду има велики број примењених истраживачких центара у области електротехике, технологије, машинства, медицине, ветерине, хемије, физике, биологије, пољопривреде, екологије, шумарства, архитектуре, грађевине, рударства, итд. Истраживачке јединице Универзитета имају ресурсе и способности потребне за спровођење разновсних истраживања у сарадњи са привредом.

За више информација, контактирајте Центар за трансфер технологије.

Уговорена истраживања

Уговорена истраживања

Дијапазон могућности је изузетно широк: спровођење лабораториј- ских експеримената, приступ напредној опреми, базама података, ретким колекцијама, архивама, развојним методологијама, анкетама.

Колаборативна истраживања

Колаборативна истраживања

Ово је један од најбољих механизама за трансфер знања помоћу удружених истраживања, развоја технологије или путем иновативног пројекта.

Техничка подршка и консалтинг

Техничка подршка и консалтинг

Проналажење тима стручњака у области од интереса за компанију у циљу проналажења најадекватнијих решења.

Партнерство у spin-out компанијама

Партнерство у spin-out компанијама

Проналажење тима стручњака у области од интереса за компанију у циљу проналажења најадекватнијих решења.

Спајање науке и привреде- STUB

Спајање науке и привреде- STUB

SCIENCE TO BUSINESS догађаји право су место да пронађете истраживаче са којима бисте сарађивали на новим идејама ваше компаније.

Колаборативна истраживања

Лиценцирање интелектуалне својине

Пронађите праве технологије са Универзитета у Београду за ваше пословање и обезбедите лиценцу.