Факултети Институти Центри Библиотека

Центар за јавне политике Европске уније

Адреса:  Јове Илића 165, Београд

Директор:  проф. др Весна Кнежевић Предић


Центар за јавне политике Европске уније основан је 2014. године са циљем подизања капацитета наставног особља Универзитета у Београду да врши истраживања и спроводи обуке у области секторских политика Европске уније. Универзитет у Београду је оснивањем Центра одговорио на реалну потребу Републике Србије за већим степеном разумевања и знања о институционалним процесима и нормативним решењима у Европској унији.

O Центру

Центар је део регионалне мреже центара за јавне политике Европске уније насталих у оквиру Темпус пројекта "Развој тренинг програма усмерених на јавне политике Европске уније" (2012-2015). Партнерски центри су основани при Универзитету у Нишу, Универзитету у Подгорици, Универзитету у Сарајеву и Универзитету у Тузли.

Центар је, заједно са партнерским универзитетима из региона и Европске уније (Универзитет у Аликантеу, Политехнички институт у Леирији, Универзитет Роухемптон) развио програме обука у областима социјалне политике, заштите животне средине, људских права, политике конкуренције, као и области слободе, правде и сигурности. Обуке су првенствено намењене државним службеницима, предузетницима и активистима у невладиним организацијама.

Додатне информације

Више информација о профилу и активностима Центра погледајте на www.depocei.org.