Универзитет у Београду

Насловна > Студије > Студије при Универзитету >

Тероризам, организовани криминал и безбедност

Два веома актуелна светска феномена - тероризам и организовани криминал, као и са њима често повезан феномен корупције, данас су у нашој јавности често помињани, али још увек недовољно научно спознати што се итекако одражава и на резултате у борби против њих као изузетно друштвено угрожавајућих појава. Та чињеница утиче на профилирање дипломских академских студија Тероризам, организовани криминал и безбедност у правцу не само њихове непосредне корисности за научна истраживања и стручну анализу тероризма и организованог криминала, већ и ефикасне практичне борбе против њих, посебно у домену превенције, као и са нивоа управљања том борбом. Мастер академске студије Тероризам, организовани криминал и безбедност настале су на основу искустава Факултета политичких наука и Правног факултета који су током протекле деценије организовали специјалистичке струковне студије које би покривале ову проблематику. Студијски програм Тероризам, организовани криминал и безбедност (60 ЕСПБ и 120 ЕСПБ) је усклађен са савременим домаћим и светским стањем науке, струке и трендовима у истраживању тероризма, организованог криминала и безбедности и упоредив је са сличним програмима на иностраним високошколским установама, а посебно у оквиру европског образовног простора. Ове студије ће допринети подизању нивоа безбедносне културе и стицања специфичног научног знања полазника ради њиховог што успешнијег укључивања у савремене међународне и унутрашње друштвене токове борбе против тероризма и организованог криминала.
На основу потписаног уговора са The Consorzio per l` Universita di Pomezia – La Sapienza Campus Selva dei Pini i Centro Alti Studi per la lotta al terrorismo e alla violenza politica (CEAS) потписаног 11.02.2010.год., студијски програм се реализује у сарадњи са Универзитетом "La Sapienza" у Риму. У реализацији програма учествују: Факултет политичких наука, Факултет безбедности и Правни факултет.

Листа ангажованих наставника мултидисциплинарних дипломских академских - мастер студија Тероризам, организовани криминал и безбедност (60 ЕСПБ)

Студијски програм мултидисциплинарних дипломских академских - мастер студија Тероризам, организовани криминал и безбедност (60 ЕСПБ)

Чланови Програмског савета за мултидисциплинарне дипломске академске - мастер академске студије, област: Тероризам, организовани криминал и безбедност (60 ЕСПБ)

Студијски програм мултидисциплинарних дипломских академских - мастер студија Тероризам, организовани криминал и безбедност (120 ЕСПБ)

Чланови Програмског савета за мултидисциплинарне дипломске академске - мастер академске студије, област: Тероризам, организовани криминал и безбедност (120 ЕСПБ)

Руководилац: Проф. др Драган Симеуновић
Tелефони: 011 3207-446, 011 3207-466
Електронска пошта: simeunovic@beotel.rs


11. јануар 2018.

Упутство за пријављивање на студентски налог

Да би студенти били у могућности да користе сервис за пријаву испита неопходно је да се региструју на следећи начин:

1. Оду на линк studentub.bg.ac.rs и кликну на опцију "Прво логовање / Заборављена лозинка".
2. Да у поље за унос унесу своју мејл адресу коју су дали приликом уписа, и кликну на дугме "Пошаљи активациони линк".
3. На унету мејл адресу ће бити послат активациони линк. (Уколико мејл адреса није пронађена у бази података, студент ће на ту мејл адресу добити обавештење о томе, и инструкције за даље поступање.)
4. Кликом на активациони линк, студенту се отвара формулар у коме је потребно да два пута унесе лозинку коју ће користити за пријаву испита. Лозинка мора бити одговарајуће дужине (минимум 8 карактера, комбинација слова, цифара и специјалних знакова).
5. Након уноса лозинке, регистрација је завршена. Након успешне регистрације, студенти се могу улоговати на следећи начин:

1. Оду на линк studentub.bg.ac.rs
2. У горње поље за унос унесу број индекса.
3. У доње поље за унос унесу лозинку.
4. Кликну на дугме "Пријави се".

Након успешне пријаве на сервис, студенти могу пријавити испите и прегледати своје податке из електронске евиденције. По завршетку коришћења сервиса, обавезно је кликнути на линк "Крај рада" и затворити веб читач.
Моле се студенти да приликом пријаве испита "Борба против тероризма" и "Безбедност и глобализација" обавезно пријаве испит код професора код којег су раније распоређени за полагање.


11. јануар 2018.

Фебруарски испитни рок биће организован од 06. до 26. фебруара 2018.год., док ће се пријава испита вршити у периоду од 22. јануара до 05.фебруара 2018. године.

- Испит из предмета Управљање кризама и превенцијом хитних случајева код професора Зорана Кековића ће бити одржан 20. фебруара у 15:30 часова у Сали 16.
- Испит из предмета Медији и насиље код проф. Желимира Кешетовића одржаће се 14. фебруара 2018.год.у 10 часова у сали 16.

Испити код професора Драгана Симеуновића биће организовани у следећим терминима:
- Тероризам, 23. фебруар, 17 часова (Учионица у поткровљу)
- Борба против тероризма, 23. фебруар, 17 часова (Учионица у поткровљу)
- Политичко насиље, Превенција завера и државних удара, Безбедност и глобализација, 24. фебруара, 17 часова (Учионица у поткровљу)

- Испит из предмета Организовани криминалитет код професора Ђорђа Игњатовића ће бити одржан 08. фебруара у 10 часова у Учионици у поткровљу.
- Сви испити код професора Радомира Милашиновића биће одржани 10. фебруара у 10 часова у Учионици у поткровљу.
- Испит из предмета Технологија и безбедност код професорке Иване Дамњановић биће одржан 09. фебруара 2018. у 17:00 часова у Рачунарској учионици.
- Испит из предмета Екстремизам и религија код професора Зорана Крстића ће бити одржан 09. фебруара у 17 часова у Рачунарској учионици.
- Испит из предмета Корупција, код проф. Горана Илића биће одржан 06. фебруара 2018.год. у 16 часова у сали 16 у згради Ректората.
- Испит из предмета Еколошки аспекти безбедности код проф. Вере Арежине одржаће се 21. фебруара 2017. године у 17 часова у Учионици у поткровљу.
- Усмени део испита Организовани криминалитет код професора Ђорђа Игњатовића биће одржан 09.02.2018. године у 15 часова у Сали 16.


13. децембар 2017.

Обавештење

Преостала два термина одржавања предавања на предмету Екстремизам и религија, код проф. Зорана Крстића, одржаће се 30.01.2018. год. и 06.02.2018.год. са почетком у 17 часова у Рачунарској учионици.


12. децембар 2017. Академик Владета Јеротић

У оквиру Студија при Универзитету у Београду, а у организацији мастер програма Тероризам, организовани криминал и безбедност , академик проф. др Владета Јеротић одржаће предавање на тему: ,,Страх, политика и религија ”. Предавање ће се одржати у понедељак 18. децембра 2017.год. са почетком у 18:00 часова у Свечаној сали у згради Ректората Универзитета у Београду.
Позивамо студенте и све заинтересоване да присуствују предавању.


10. новембар 2017.

Предавање из предмета Екстремизам и религија које је било планирано за 21. новембра неће бити одржано због оправдне спречености професора.

Прво предавање из предмета Екстремизам и религија биће одржано у уторак 28. новембра.


08. новембар 2017.

Обавештавају се студенти да предавања на 1. и 2. години мастер студија "Тероризам, организовани криминал и безбедност" почињу 20. новембра.

Распоред можете погледати овде


03. новембар 2017.

Коначна ранг листа за упис на мастер академске студије Тероризам, организовани криминал и безбедност за школску 2017/2018. годину - Трећи уписни рок

Ранг листу можете погледати на адреси www.bg.ac.rs/sr/upis/rang-lista.php

Потребно је да изаберете:

Година - "2017"

Уписни рок - "трећи уписни рок"

Врста студија - “мастер академске студије“

Институција - “ Универзитет у Београду“

Студијски програм - "Тероризам, организовани криминал и безбедност“ (120 или 60 ЕСПБ)

Упис на мастер академске студије “Тероризам, организовани криминал и безбедност” - трећи уписни рок (60 и 120 ЕСПБ) ће се обавити у понедељак, 6. новембра 2017. год. у канцеларији 5, Ректората Универзитета у Београду, у времену између 10 i 15 часова. На упис долазе кандидати који су на листама у трећем уписном року.

Приликом уписа потребно је приложити:

- оригинална документа или оверене фотокопије дипломе или уверења о дипломирању (уколико нису приложене приликом пријаве на конкурс ),

- извод из матичне књиге рођених,

- две фотографије формата 4,5x3,5 цм,

- уплата за потребе Центра за развој каријере у износу од 100,00 рсд на жиро рачун бр. 840-1835666-14, позив на број 307

- доказ о уплати прве рате школарине (30.000 динара за држављане Републике Србије, мањине, дијаспору) жиро рачун 840-1835666-14, позив на број 03/71

- доказ о уплати прве рате школарине (65.000 динара за стране држављане) жиро рачун 840-1835666-14, позив на број 03/71

- индекс (обезбеђује Универзитет),

- попуњен електронски ШВ-20 образац,

Електронски ШВ-20 образац је неопходно попунити путем интернета, пре доласка на упис. За попуњавање је неопходно да имате мејл адресу, коју ћете унети на врху обрасца, као и да одговорите на сва питања на обрасцу. Образац се налази на линку:

https://sv20.ac.rs/obrazac.jsf


02. новембар 2017.

Прелиминарне ранг листе за упис на прву годину студија за шк. 2017/2018.год. на мастер програмe Тероризам, организовани криминали и безбедност 60 ЕСПБ и Тероризам, организовани криминал и безбедност 120 ЕСПБ у трећем уписном року , објављене су на сајту Универзитета у Београду.

Прелиминарне ранг листе се могу погледати на следећи начин: bg.ac.rs/sr/upis/rang-lista.php

Потребно је изабрати:
Година - "2017"
Уписни рок - "Трећи уписни рок"
Врста студија - “мастер академске студије“
Институција - “ Универзитет у Београду“
Студијски програм – "Тероризам, органиозовани криоминал и безбедност" 60 или 120
Жалбе се предају у канцеларија бр.1 у згради Ректората Универзитета у Београду.


26. октобар 2017.

Обавештење

У оквиру трећег уписног рока на мастер академски програм Тероризам, организовани криминал и безбедност, конкурсна документација се подноси 27. октобра до 1. новембра 2017. године. 1 новембар до 16 часова!

Интервју са пријављеним кандидатима обавиће се 1. новембра 2017.год. у 17 часова у Свечаној сали у згради Ректората Универзитета у Београду.

Више детаља о условима уписа и конкурсној документацији могу се пронаћи у тексту конкурса.

Пријава за упис на мастер академске студије


25. октобар 2017.

Коначна ранг листа за упис на мастер академске студије Тероризам, организовани криминал и безбедност за школску 2017/2018. годину - Други уписни рок

Ранг листу можете погледати на адреси www.bg.ac.rs/sr/upis/rang-lista.php

Потребно је да изаберете:

Година - "2017"

Уписни рок - "други уписни рок"

Врста студија - “мастер академске студије“

Институција - “ Универзитет у Београду“

Студијски програм - "Тероризам, организовани криминал и безбедност“ (120 или 60 ЕСПБ)

Упис на мастер академске студије “Тероризам, организовани криминал и безбедност” - други уписни рок (60 и 120 ЕСПБ) ће се обавити у уторак, 26. октобра 2016. год. у Сали 8, Ректората Универзитета у Београду, у времену између 13 i 14 часова. На упис долазе кандидати који су на листама у другом уписном року.

Приликом уписа потребно је приложити:

- оригинална документа или оверене фотокопије дипломе или уверења о дипломирању (уколико нису приложене приликом пријаве на конкурс ),

- извод из матичне књиге рођених,

-две фотографије формата 4,5x3,5 цм,

- уплата за потребе Центра за развој каријере у износу од 100,00 рсд на жиро рачун бр. 840-1835666-14, позив на број 307

- доказ о уплати прве рате школарине (30.000 динара за држављане Републике Србије, мањине, дијаспору) жиро рачун 840-1835666-14, позив на број 03/71

- доказ о уплати прве рате школарине (65.000 динара за стране држављане) жиро рачун 840-1835666-14, позив на број 03/71

- индекс (обезбеђује Универзитет),

- попуњен електронски ШВ-20 образац,

Електронски ШВ-20 образац је неопходно попунити путем интернета, пре доласка на упис. За попуњавање је неопходно да имате мејл адресу, коју ћете унети на врху обрасца, као и да одговорите на сва питања на обрасцу. Образац се налази на линку:

https://sv20.ac.rs/obrazac.jsf


24. октобар 2017.

Важно обавештење

Упис у школску 2017/2018

Поштовани студенти,

Пре доласка на упис у вишу годину студија 28. октобра од 10 до 16 часова у салу 8 у обавези сте да попуните ШВ 20-Образац, електронски. Образац попуњавате путем студентског сервиса који иначе користите нпр. за пријаву испита. У прилогу се налази линк ка туторијалу у којем можете видети упутство на који начин се попуњава образац. Напомињемо да је попуњавање обрасца обавезно и да не долазите на упис пре него што попуните исти.

Линк ка туторијалу: studentub.bg.ac.rs/video/sv20.mp4

Одлукa о упису у школску 2017/2018. годину

Распоред уплата школарине

I рата – код уписа (30.000 дин)

II рата - до 01. фебруара 2018. год. (30.000 дин)

III рата - до 01. јуна 2018. год. (30.000 дин)

IV рата – до 01. септембра 2018. год. (28.000 дин)

* Доказ о уплати школарине (осим прве рате приликом уписа) доставити стручној служби у соби бр. 5 Ректората

Позивају се и студенти којима су одобрене молбе за статус мировања или продужетак рока студирања на Већу за студије при Универзитету за школску 2017/18. да такође дођу 28. октобра од 10 до 16 часова у салу 8.


23. октобар 2017. - 15:00

Обавештење

Прелиминарне ранг листе за упис на прву годину студија за шк.2017/2018.год. на мастер програмe Тероризам, организовани криминали и безбедност 60 ЕСПБ и Тероризам, организовани криминал и безбедност 120 ЕСПБ у другом уписном року , објављене су на сајту Универзитета у Београду.

Прелиминарне ранг листе се могу погледати на следећи начин: bg.ac.rs/sr/upis/rang-lista.php

Потребно је изабрати:
Година - "2017"
Уписни рок - "Други уписни рок"
Врста студија - “мастер академске студије“
Институција - “ Универзитет у Београду“
Студијски програм – "Тероризам, органиозовани криоминал и безбедност" 60 или 120
Рок за изјављивање жалби на прелиминарну ранг листу је 36 часова од објављивања.
Жалбе се предају у канцеларија бр.1 у згради Ректората Универзитета у Београду.


16. октобар 2017.

Коначна ранг листа за упис на мастер академске студије Тероризам, организовани криминал и безбедност за школску 2017/2018. годину

Ранг листу можете погледати на адреси http://www.bg.ac.rs/sr/upis/rang-lista.php
Потребно је да изаберете:
Година - "2017"
Уписни рок - "Први уписни рок"
Врста студија - “мастер академске студије“
Институција - “ Универзитет у Београду“
Студијски програм - "Тероризам, организовани криминал и безбедност“ (120 или 60 ЕСПБ)

Упис на мастер академске студије “Тероризам, организовани криминал и безбедност” (60 и 120 ЕСПБ) ће се обавити у уторак, 17. октобра 2016. год. у Учионици у поткровљу у згради Ректората Универзитета у Београду, у времену између 13 i 15 часова. На упис долазе кандидати до редног броја 50 са листе 60 ЕСПБ и кандидати који су рангирани до редног броја 9 на листи 120 ЕСПБ.

Приликом уписа потребно је приложити:

- оригинална документа или оверене фотокопије дипломе или уверења о дипломирању (уколико нису приложене приликом пријаве на конкурс ),
- извод из матичне књиге рођених,
- -две фотографије формата 4,5x3,5 цм,
- уплата за потребе Центра за развој каријере у износу од  100,00 рсд на жиро рачун бр. 840-1835666-14, позив на број 307
- доказ о уплати прве рате школарине (30.000 динара за држављане Републике Србије, мањине, дијаспору) жиро рачун 840-1835666-14, позив на број 03/71
- доказ о уплати прве рате школарине (65.000 динара за стране држављане) жиро рачун 840-1835666-14, позив на број 03/71
-  индекс (обезбеђује Универзитет),
- попуњен електронски ШВ-20 образац,
Електронски ШВ-20 образац је неопходно попунити путем интернета, пре доласка на упис.
За  попуњавање је неопходно да имате мејл адресу, коју ћете унети на врху обрасца, као и да одговорите на сва питања на обрасцу. 
Образац се налази на линку:
https://sv20.ac.rs/obrazac.jsf


11. октобар 2017. - 13:15

Обавештење

Прелиминарне ранг листе за упис на прву годину студија за шк.2017/2018.год. на мастер програмe Тероризам, организовани криминали и безбедност 60 ЕСПБ и Тероризам, организовани криминал и безбедност 120 ЕСПБ у првом уписном року , објављене су на сајту Универзитета у Београду.

Прелиминарне ранг листе се могу погледати на следећи начин: bg.ac.rs/sr/upis/rang-lista.php

Потребно је изабрати:

Година - "2017"
Уписни рок - "Први уписни рок"
Врста студија - “мастер академске студије“
Институција - “ Универзитет у Београду“
Студијски програм – "Тероризам, органиозовани криоминал и безбедност" 60 или 120

Рок за изјављивање жалби на прелиминарну ранг листу је 36 часова од објављивања.
Жалбе се предају у канцеларија бр.1 у згради Ректората Универзитета у Београду.


03. октобар 2017.

Важно обавештење

Пријемни испит (есеј и интервју) за кандидате који су конкурисали за упис на мастер програме Тероризам, организовани криминал и безбедност 60 и 120 ЕСПБ, биће одржани 6. и 9. октобра 2017. године у 17 часова у Свечаној сали Ректората Универзитета у Београду. Кандидати долазе на пријемни испит у термину који су претходно одабрали.
Недолазак ће се сматрати као одустајање од конкурса.


25. септембар 2017.

Обавештење

Упис оцена из испита код проф. др Драгана Симеуновића ће бити организован у уторак, 26. септембра у 17 часова (слушаоница бр. 16).


18. jул 2017.

Септемарски испитни рок биће организован од 11. до 25. септембра 2017.год., док ће се пријава испита вршити у периоду од 1. до 10.септембра 2017. године

- Сви испити (осим Борбе против тероризма) код професора Драгана Симеуновића биће одржани 11. септембра у 17 часова у Учионици у поткровљу
- Испит из предмета Борба против тероризма код професора Драгана Симеуновића биће одржани 21. септембра у 17 часова у сали 8
- Испит из предмета Организовани криминалитет код професора Ђорђа Игњатовића ће бити одржан 12. септембра у 10 часова у Учионици у поткровљу
- Испит из предмета Екстремизам и религија код професора Зорана Крстића ће бити одржан 19. септембра у 19 часова у Сали 16
- Испит из предмета Технологија и безбедност код професорке Иване Дамњановић биће одржан 18.09.2017. у 17:30 часова у сали 8
- Испит из предмета Медији и насиље код проф. Желимира Кешетовића одржаће се 11. септембра 2017.год. у 9:00 часова у сали 16
- Испит из предмета Управљање кризама и превенцијом хитних случајева код професора Зорана Кековића ће бити одржан 12. септембра у 14 часова у Сали 16
- Испит из предмета Еколошки аспекти безбедности код проф. Вере Арежине одржаће се 19. септембра 2017. године у 16 часова у Сали 8
- Сви испити код професора Радомира Милашиновића биће одржани 13. септембра у 10 часова у Учионици у поткровљу
- Испит из предмета Геополитика код проф. Драгане Митровић одржаће се 19. септембра 2017. год. у 17:00 часова у Учионици у поткровљу
- Испит из предмета Корупција, код проф. Горана Илића биће одржан 25. септембра 2017. год. у 14 часова у сали 8 у згради Ректората.


11. jул 2017.

Конкурс за упис на мултидисциплинарне мастер академске студије, област: »ТЕРОРИЗАМ, ОРГАНИЗОВАНИ КРИМИНАЛ И БЕЗБЕДНОСТ« 60 ЕСПБ и 120 ЕСПБ за школску 2017/2018. годину

Пријава за упис на мастер академске студије


27. jун 2017.

Обавештење

Јулски испитни рок, предмет "Медији и насиље" оцене


26. jун 2017.

Обавештење

Усмени део испита Организовани криминалитет код професора Ђорђа Игњатовића биће одржан 27.06.2017. године у 18 часова у Учионици у поткровљу.


23. jун 2017.

Обавештење

Обавештавају се студенти да је омогућена пријава испита из предмета Технологија и безбедност код проф. Иване Дамњановић. Пријава испита се врши преко студентског налога.


15. jун 2017.

Обавештење

Упис оцена за студенте који су полагали испит из предмета "Медији и насиље" код професора Желимира Кешетовића у јунском испитном року биће организован 21. јуна у 9 часова у кабинету професора на Факултету безбедности.

Оцене можете видети овде.


23. мај 2017.

Јулски испитни рок ће бити организован од 26. јуна до 10. јула 2017.год., док ће се пријава испита вршити у периоду од 19. до 26. јуна 2017. годинe

Испити код професора Драгана Симеуновића биће организовани у следећим терминима:
- Тероризам, 26. јун, 17 часова (сала 8, сала 16 и рачунарска учионица)
- Борба против тероризма, 26. јун, 17 часова (сала 8, 16 или рачунарска учионица)
- Политичко насиље, Превенција завера и државних удара, Безбедност и глобализација, 27. јун, 17 часова(сала 8)

- Испит из предмета Медији и насиље код проф. Желимира Кешетовића одржаће се 26. јуна 2017.год. у 9:00 часова у сали 16
- Испит из предмета Организовани криминалитет код професора Ђорђа Игњатовића ће бити одржан 26. јуна у 12 часова у рачунарској учионици
- Испит из предмета Управљање кризама и превенцијом хитних случајева код професора Зорана Кековића ће бити одржан 04. jула у 14 часова у Учионици у поткровљу
- Сви испити код професора Радомира Милашиновића биће одржани 28. јуна у 10 часова у сали 8
- Испит из предмета Геополитика код проф. Драгане Митровић одржаће се 28. јуна 2017. год. у 17:00 часова у учионици у поткровљу
- Испит из предмета Екстремизам и религија код професора Зорана Крстића ће бити одржан 03. jула у 18 часова у Сали 16
- Испит из предмета Корупција, код проф. Горана Илића биће одржан 26. јуна 2017.год. у 11 часова у сали 16 у згради Ректората.
- Испит из предмета Технологија и безбедност код професорке Иване Дамњановић биће одржан 27.06.2017. у 17 часова у сали 16
- Испит из предмета Технологија и безбедност код професорке Иване Дамњановић биће одржан 10.07.2017. у 17 часова у сали 16
- Испит из предмета Еколошки аспекти безбедности код проф. Вере Арежине одржаће се 06. јула 2017.године у 15 часова у Сали 16
- Усмени део испита Организовани криминалитет код професора Ђорђа Игњатовића биће одржан 27.06.2017. године у 18 часова у Учионици у поткровљу


23. мај 2017.

Јунски испитни рок ће бити организован од 5. јуна до 19. јуна 2017.год., док ће се пријава испита вршити у периоду од 31. маја до 5. јуна 2017. годинe

Испити код професора Драгана Симеуновића биће организовани у следећим терминима:
- Тероризам, 6. јун, 17 часова (сала 8, сала 16 и рачунарска учионица)
- Борба против тероризма, 12. јун у 17 часова у сали 8
- Политичко насиље, Превенција завера и државних удара, Безбедност и глобализација, 5. јун, 17 часова(сала 8)

- Испит из предмета Медији и насиље код проф. Желимира Кешетовића одржаће се 15. јуна 2017.год. у 9:00 часова у сали 16
- Испит из предмета Организовани криминалитет код професора Ђорђа Игњатовића ће бити одржан 13. јуна у 12 часова у учионици у поткровљу
- Испит из предмета Управљање кризама и превенцијом хитних случајева код професора Зорана Кековића ће бити одржан 6. јуна у 14 часова у Рачунарској учионици
- Сви испити код професора Радомира Милашиновића биће одржани 7. јуна у 10 часова у Учиониоци у поткровљу
- Испит из предмета Геополитика код проф. Драгане Митровић одржаће се 7. јуна 2017. год. у 17:00 часова у учионици у поткровљу
- Испит из предмета Екстремизам и религија код професора Зорана Крстића ће бити одржан 16. јуна у 19 часова у Сали 16
- Испит из предмета Корупција, код проф. Горана Илића биће одржан 5. јуна 2017.год. у 13 часова у сали 16 у згради Ректората.
- Испит из предмета Еколошки аспекти безбедности код проф. Вере Арежине одржаће се 15. јуна 2017.године у 16 часова у Сали 16


12. jун 2017.

Обавештење

Упис оцена за студенте који су полагали испите код професора Радомира Милашиновића у јунском испитном року биће организован 28. јуна у 10 часова у сали 8.


06. jун 2017.

Обавештење

У јулском испитном року су одређена два термина за полагање испита из предмета Технологија и безбедност:
27.06.2017. у 17 часова у сали 16
10.07.2017. у 17 часова у сали 16

Напомињемо да је ово нови изборни предмет и могу га полагати само студенти који су први пут уписали студије у школској 2016/2017. години.


04. мај 2017. Додела диплома

Јуче су у Свечаној сали Ректората Универзитета у Београду проректор проф. др Живослав Тешић и проф. др Драган Симеуновић, руководилац студијског програма мастер академских студија Тероризам, организовани криминал и безбедност уз звуке класичне музике и глас оперског првака Љубодрага Беговића свечано уручили дипломе петој генерацији дипломираних студената овог без сумње једног од најатрактивнијих мастер програма у Србији. У поздравним речима упућеним студентима проректопр проф. др Живослав Тешић и руководилац студија проф. др Драган Симеуновић су указали на одиста велики значај и актуелност школовања за борбу против тероризма, организованог криминала и корупције који су озбиљнна сметња нашем друштву.

Студијски мастер програм Тероризам, организовани криминал и безбедност који несумљиво ужива велику популарност годишње уписује око сто студента а настава се изводи у оквиру два смера – за оне који имају завршене било које четворогодишње студије или пак било које трогодишње академске студије. У настави су ангажовани искључиво професори Универзитета у Београду, њих тридесетак са десет факултета међу којима су најбројнији професори Правног факултета, Факултета политичких наука и Факултета безбедности, али су ту и професори са Православног богословског, Машинског, ФОН-а и других факултета Универзитета у Београду. Поред њих у настави традиционално учествују и истакнути стручњаци из земље попут академика Владете Јеротића и из иностранства, пре свега из Италије, Швајцарске и Велике Британије. Ове студије постоје већ шест година и практично су понике из знаменитих специјалистичких студија о тероризми и организованом криминали које су пре скоро две деценије такође од стране проф. др Драгана Симеуновића утемељене на ФПН и које су више пута проглашене од стране УН и ОЕБС за најуспешније студије те врсте у региону.


03. мај 2017.

Дана 25. априла 2017. на предавањима академским мастер студијама ТОКБ на предмету Организовани криминалитет гостовао је Господин Младен Ненадић, Специјални тужилац за организовани криминал који је у једносатном излагању упознао полазнике са надлежношћу и делатностима Тужилаштва.
Пошто је затим одговорио на свa питања слушалаца, позвао је студенте да посете Специјално тужилаштво и непосредно се сретну са његовим сарадницима. После више од 90 минута гостовања, Ненадић је аплаузом испраћен из Свечане сале Универзитета.

Младен Ненадић Младен Ненадић
27. март 2017.

Априлски испитни рок ће бити организован од 18. до 29. априла 2017.год., док ће се пријава испита вршити у периоду од 6. до 17. априла 2017. годинe

-Испити код професора Драгана Симеуновића биће организовани у следећим терминима:
Борба против тероризма, 24. априла у 16 часова у Сали 8
Политичко насиље, Превенција и завера и државних удара, 26 априла у 12 часова у Учионици у поткровљу
Тероризам, Безбедност и глобализација, 29. априла у 15 часова у Учионици у поткровљу
- Испит из предмета Медији и насиље код проф. Желимира Кешетовића одржаће се 19. априла 2017.год. у 15:30 часова у сали 16
- Испит из предмета Организовани криминалитет код професора Ђорђа Игњатовића ће бити одржан 19. априла у 12 часова у Учионици у поткровљу
- Сви испити код професора Радомира Милашиновића биће одржани 18. априла у 10 часова у Учиониоци у поткровљу
- Испит из предмета Еколошки аспекти безбедности код проф. Вере Арежине одржаће се 25. априла 2017.године у 16 часова у Учионици у поткровљу
- Испит из предмета Геополитика код проф. Драгане Митровић одржаће се 20. априла 2017. год. у 12:00 часова у сали 16
- Испит из предмета Екстремизам и религија код професора Зорана Крстића ће бити одржан 27. априла у 10 часова у Сали 16
- Испит из предмета Кривично-правни аспекти борбе против тероризма код проф. Драгане Коларић одржаће се 24. априла 2017. год. у 15:30 часова у сали 16
- Испит из предмета Управљање кризама и превенцијом хитних случајева код професора Зорана Кековића ће бити одржан 26. априла у 15 часова у Сали 16
-Усмени део испита Организовани криминалитет код професора Ђорђа Игњатовића биће одржан 21.04.2017. године у 12 часова у Учионици у поткровљу


15. март 2017.

Обавештење

Уписивање оцена код професора Радомира Милашиновића биће организовано 24. марта у 16:30 часова у сали 16.


08. март 2017.

Распоред предавања у II семестру за школску 2016/2017.годину


18. јануар 2017.

Упутство за пријављивање на студентски налог

Да би студенти били у могућности да користе сервис за пријаву испита неопходно је да се региструју на следећи начин:

1. Оду на линк studentub.bg.ac.rs и кликну на опцију "Прво логовање / Заборављена лозинка".
2. Да у поље за унос унесу своју мејл адресу коју су дали приликом уписа, и кликну на дугме "Пошаљи активациони линк".
3. На унету мејл адресу ће бити послат активациони линк. (Уколико мејл адреса није пронађена у бази података, студент ће на ту мејл адресу добити обавештење о томе, и инструкције за даље поступање.)
4. Кликом на активациони линк, студенту се отвара формулар у коме је потребно да два пута унесе лозинку коју ће користити за пријаву испита. Лозинка мора бити одговарајуће дужине (минимум 8 карактера, комбинација слова, цифара и специјалних знакова).
5. Након уноса лозинке, регистрација је завршена.

Након успешне регистрације, студенти се могу улоговати на следећи начин:

1. Оду на линк studentub.bg.ac.rs
2. У горње поље за унос унесу број индекса.
3. У доње поље за унос унесу лозинку.
4. Кликну на дугме "Пријави се".

Након успешне пријаве на сервис, студенти могу пријавити испите и прегледати своје податке из електронске евиденције. По завршетку коришћења сервиса, обавезно је кликнути на линк "Крај рада" и затворити веб читач.

Моле се студенти да приликом пријаве испита "Борба против тероризма" и "Безбедност и глобализација" обавезно пријаве испит код професора код којег су раније распоређени за полагање.


18. јануар 2017.

Важно обавештење

Испити код професора Драгана Симеуновића, Тероризам, Безбедност и глобализација и Борба против тероризма, биће одржани 20. фебруара уместо 15. фебруара како је првобитно било планирано. Испити ће бити одржани у Учионици у поткровљу од 17 часова.


26. децембар 2016.

Фебруарски испитни рок ће бити организован од 01. до 15. фебруара 2017.год., док ће се пријава испита вршити у периоду од 23. до 31. јануара 2017. год

-Усмени део испита Организовани криминалитет код професора Ђорђа Игњатовића биће одржан 10.02.2016. године у 15 часова у Учионици у поткровљу.
- Испит из предмета Геополитика код проф. Драгане Митровић одржаће се 09. фебруара 2017.год. у 17:30 часова у сали 8.
- Испит из предмета Медији и насиље код проф. Желимира Кешетовића одржаће се 06. фебрауара 2017.год.у 9 часова у сали 8.
- Испит из предмета Кривично-правни аспекти борбе против тероризма код проф. Драгане Коларић одржаће се 02.фебруара 2017.год. у 15:30 часова у сали 8.
- Испит из предмета Еколошки аспекти безбедности код проф. Вере Арежине одржаће се 07. фебруара 2017.године у 16 часова у учионици у поткровљу.
- Испит из предмета Корупција, код проф. Горана Илића биће одржан у петак 10. фебруара 2017.год. у 18 часова у сали 16 у згради Ректората.
- Испити из предмета Политичко насиље код професора Драгана Симеуновића, Превенција завера и државних удара, 14. фебруар у 17 часова Учионица у поткровљу, сале 16 и 8
- Испити из предмета Тероризам код професора Драгана Симеуновића, Безбедност и глобализација, Борба против тероризма, 20. фебруар у 17 часова Учионица у поткровљу
- Испит из предмета Организовани криминалитет код професора Ђорђа Игњатовића ће бити одржан 8. фебруара у 12 часова у Учионици у поткровљу
- Испит из предмета Управљање кризама и превенцијом хитних случајева код професора Зорана Кековића ће бити одржан 2. фебруара у 15 часова у Сали 16
- Сви испити код професора Радомира Милашиновића биће одржани 4. фебруара 10 часова у салама 8 и 16.
- Испит из предмета Екстремизам и религија код професора Зорана Крстића ће бити одржан 2. фебруара у 17 часова у Сали 16


23. децембар 2016.

Академик Владета Јеротић одржао је 6. децембра предавање на тему “Ислам и хришћанство” студентима мастер програма “Тероризам, организовани криминал и безбедност” .

Академик Владета Јеротић
23. децембар 2016.

Наш најпризнатији новинар Мира Адања Полак одржала је 5. децембра радионицу студентима у којој је истраживала судбину заштићеног сведока на Сицилији, који је сведочио против мафије. Гостовања госпође Мире Адање Полак су увек посећена и представљају лепу традицију на нашем мастер програму.

Мира Адања Полак

Архива - 2015/2016.

Архива - 2014/2015.

Архива - 2013/2014.

Архива - 2012/2013.

Архива - 2011/2012.

Архива - 2010/2011.