Универзитет у Београду

Универзитет у Београду - 210 година
Насловна > Студије > Студије при Универзитету > Тероризам, организовани криминал и безбедност - Архива 2013/2014

Тероризам, организовани криминал и безбедност - Архива 2013/2014.

Предавања - објашњење

 

12. мај 2014.

 

Дипломата од каријере др Угљеша Звекић одржао је 11. марта студентима мастер студија "Тероризам, организовани криминал и безбедност" предавање о транснационалном организованом криминалитету. Ово је још једно у низу предавања која омогућују да наши студенти спознају драгоцена искуства еминентних стручњака.

Uglješa Zvekić

Швајцарски проф. др Маркус Молер (University of St. Gallen, Switzerland) одржао је 23. априла предавање о Шенгену и кључним питањима безбедности. Након предавања професор Молер је одговарао на многобројна питања студената.

Markus Moler

Италијански предавачи проф. др Франческо Сидоти и проф. др Маријатереза Гамоне (Department of life, health and environmental sciences, L'Aquila University) одржали су 25. априла предавање о мафији у глобалном контексту. Након предавања студенти су постављали многобројна питања госујућим предавачима.

Frančesko Sidoti i Mariatereza Gamone

Емеритус професор Адриан Гелке (Queen's University, Belfast, UK) је студентима мастер студија "Тероризам, организовани криминал и безбедност" 9. маја 2014. године одржао предавање на актуелну тему "Northern Ireland: the Flag Protests and their aftermath". Предавање је изазвало велико интересовање због актуелности теме и спремности предавача да отворено разговара и о најделикатнијим питањима.

Adrijan Gelke


3. март 2014.

Један од наших најугледнијих новинара Мира Адања-Полак одржала је 28. фебруара 2014. године ексклузивно за полазнике мастер програма „Тероризам, организовани криминал и безбедност” радионицу у оквиру које је приказала репортажу о сицилијанској мафији, након чега је вођена занимљива дискусија.

Predavanje Mire Adanje Polak


21. фебруар 2014.


Угледни академик Владета Јеротић је и ове године по већ устаљеној традицији одржао предавање 18. фебруара 2014. године на мастеру Тероризам, организовани криминал и безбедност, овога пута на тему "Зашто тежимо безбедности?". Студенти су вишечасовно и надахнуто излагање академика Јеротића наградили великим и дугим аплаузом.

Predavanje akademika Vladete Jerotića

Predavanje akademika Vladete Jerotića


23. децембар 2013.

Почетак наставе

Свечано отварање почетка школске године за студијски програм "Тероризам, организовани криминал и безбедност" уприличено је 20. децембра 2013. у Свечаној сали Ректората Универзитета у Београду. Новим студентима, који су и поред велике конкуренције имали срећу да се упишу на ове елитне мастер студије, добродошлицу су пожелели проректорка проф. др Иванка Поповић и руководилац ових студија, проф. др Драган Симеуновић који су након тога уручили дипломе студентима из претходне генерације.

Svečano otvaranje početka školske godine za studijski program Terorizam, organizovani kriminal i bezbednost na UB Svečano otvaranje početka školske godine za studijski program Terorizam, organizovani kriminal i bezbednost na UB Svečano otvaranje početka školske godine za studijski program Terorizam, organizovani kriminal i bezbednost na UB Svečano otvaranje početka školske godine za studijski program Terorizam, organizovani kriminal i bezbednost na UB

Архива - 2012/2013.

Архива - 2011/2012.

Архива - 2010/2011.