Универзитет у Београду

Универзитет у Београду - 210 година
Насловна > Студије > Студије при Универзитету > Тероризам, организовани криминал и безбедност - Архива 2011/2012

Тероризам, организовани криминал и безбедност - Архива 2011/2012.

КОНКУРС

Упис на мастер академске студије, Тероризам, организовани криминал и безбедност за школску 2011/2012. год, обавиће се:

У ЧЕТВРТАК 01.12.2011. год у периоду од 14,00 до 16,00 часова, сала 16, Ректората, Универзитета у Београду.(листа 60 ЕСПБ)

У ПЕТАК 02.12.2011. год у периоду од 12,00 до 16,00 цасова, сала 16, Ректората, Универзитета у Београду. (листа 120 ЕСПБ, мањине, дијаспора, странци)


Сва питања у вези објављене листе можете упутити руководиоцу студијског програма проф. др Драгану Симеуновићу на електронску пошту dragan_simeunovic@yahoo.com


У Свечаној Сали Универзитета је 15. маја шпански стручњак из области тероризма и безбедности професор Фернандо Реинарес одржао студентима мастера „Тероризам, организовани криминал и безбедност“ предавање о Ал Каиди и њеном деловању на територији Шпаније. Предавање професора Реинареса је тек почетак сарадње коју је уговорена између Универзитета у Београду и Универзитета Rej Juan Carlos из Мадрида. Предавање су отворили проректор београдског универзитета проф. др Марко Иветић и руководилац мастера „Тероризам организовани криминал и безбедност“ проф. др Драган Симеуновић.

Terorizam predavanja Terorizam predavanja Terorizam predavanja

У склопу међународне сарадње на мастеру „Тероризам, организовани криминал и безбедност“ је 16. маја одржано још једно у низу предавања иностраних стручњака. Том приликом је швајцарски експерт из области безбедности др Маркус Молер одржао студентима предавање о односу тероризма и људских права.

Terorizam predavanja

21. маја проф. др Маријатереза Гоме и проф. др Франческо Сидоти са италијанског Универзитета L' Aquila одржали су предавање на тему „Италијанска мафија у интернационалном контексту“. Предавање су отворили проректор Универзитета у Београду, проф. др Марко Иветић и руководилац мастера „Тероризам организовани криминал и безбедност“, проф. др Драган Симеуновић. Проректор Иветић је нагласио како је задовољан сарадњом коју је руководилац студија проф. Симеуновић успоставио са универзитетима из иностранства сматрајући то веома значајним за развој науке у нашој земљи.

Terorizam predavanja Terorizam predavanja Terorizam predavanja

У понедељак 21. новембра у Свечаној сали Ректората је уприличена свечаност поводом уписа друге генерације студената мултидисциплинарних мастер програма Тероризам, организовани криминал и безбедност.

Почетак наставе ових, према писању листа „24 сата“ тренутно најпопуларнијих мастер студија у Србији, је и ове школске године обележио својим говором ректор БУ проф. др Бранко Ковачевић, а након њега се студентима обратио и руководилац и оснивач ових студија проф. др Драган Симеуновић. Осим студената овој свечаности су присуствовали и проректор проф. др Марко Иветић, професори који учествују у настави и други угледни гости. На овогодишњи мастер је аплицирао велики број кандидата међу којима су и студенти из иностранства, па је број пријављених и ове године далеко надмашио број слободних места.

Поздрављајући студенте ректор Ковачевић је истакао како су мултидисциплинарни програми врло тражени у интернационалном образовном систему и како је мастер Тероризам, организовани криминал и безбедност испунио сва очекивања Универзитета. Руководилац мастер програма проф. др Драган Симеуновић је нагласио како ће и ове године студенти поред квалитетне и иновативне наставе имати праксу у релевантним институцијама у Србији као и иностранству јер је Универзитет склопио неколико нових уговора о међународној сарадњи који се тичу реализације програма мастера Тероризам, организовани криминал и безбедност.

Terorizam - otvaranje Terorizam - otvaranje

Архива - 2010/2011.