Универзитет у Београду

Насловна > Студије >

Студије при Универзитету

Studenti Univerziteta u Beogradu
Студије из мултидисциплинарних и интердисциплинарних научних области организују се на Универзитету у Београду од 1970. године.

У овој области на Универзитету у Београду реализују се студијски програми на мастер и докторским академским студијама:

 

 

Одлуком Савета Универзитета од 18. маја 1970. године основан је Центар за мултидисциплинарне студије, на предлог Медицинског и Природно-математичког факултета, “као наставно-научна јединица Универзитета, која ће задовољити заједничке потребе удружених факултета у саставу Универзитета...“. Одлуку о оснивању потврдила је Скупштина СРС 10. јула 1970. године. Од оснивања Центар се бавио истраживањима и организацијом постдипломских студија из мултидисциплинарних области.

Од 1970. године до данас (школска 2015/16) на мултидисциплинарним програмима магистрирало је 770, докторирало је 130, одбранило мастер радове 327 кандидата. Наставу на програмима изводи око 200 наставника и сарадника Универзитета у Београду.

Данас мултидисциплинарне студије (мастер академске и докторске студије) организује непосредно Универзитет, преко Већа за студије при Универзитету и Сената Универзитета.

Обавештења

 

Студије при Универзитету - контакти

Студије при Универзитету-радно време са странкама

 

Документи