Универзитет у Београду

Насловна > Сарадња > Стипендије и конкурси

Стипендије и конкурси


20. април 2018.

Kolektor Group d.o.o. из Словеније у склопу Marie Sklodowska Curie inovativne mreže (MSCA Innovative Training Networks - ITN, Call: H2020-MSCA-ITN-2017) на пројекту "MAMI - Magnetics and Microhydrodynamics - from guided transport to delivery", расписује конкурс за PhD студента.

Све информације можете пронаћи на следећим линковима:

euraxess.ec.europa.eu/jobs/285724

www.kolektor.com

mami.u-strasbg.fr (project ESR 9)


20. април 2018.

Пројектни боравак (Marie Curie RISE) у Паризу за сараднике Универзитета у Београду


17. април 2018.

Antall József Summer School in Budapest, Hungary from July 2-13, 2018

The 6th installment of the Antall József Summer School is to be held on 2-13 July 2018 in Budapest, Hungary.

The Antall József Summer School is a two-week educational programme putting under scrutiny the most pivotal cooperation of the Central European region, the Visegrad Cooperation.

The Summer School in 2018 will examine the Visegrad Cooperation and its regional environment through a variety of perspectives with the help of scholars and internationally-acknowledged senior experts. In partnership with NATO, AJSS will bring together a range of experts on security policies, enabling them to offer an insight and discuss not only the future of the Euro-Atlantic Cooperation in general but also the V4’s role in it. Although AJSS is mainly about the Central European region, we put great emphasis on our wider neighbors as well. The current trends in the V4’s foreign relations and the shifting regional cooperation are of particular importance. During the two weeks of the Summer School, the most significant issues affecting the Western Balkan and Eastern Partnership countries will be discussed.

The Knowledge Centre invites 30 participants, aged 23-35, primarily from the V4 countries, Western Balkan, and Eastern Partnership member states.

For more information on the application process and the scholarships granted, please visit ajsummerschool.com


12. април 2018.

MOFCOM програм академског образовања у НР Кини за академску 2018/2019. годину

Народна Република Кина под покровитељством Министарства трговине додељује стипендије за академску 2018/2019. годину, у оквиру програма академског образовања за мастер (у трајању од једне или две године) и докторске студије (у трајању од три године). Стипендије за се додељују за 38 студијска програма на Универзитетима у НР Кини.

Почетак програма студија: септембар 2018. године Програм стипендирања обухвата трошкове школарине, целокупног наставног материјала (за студије, истраживање и завршни рад или дисертацију), обезбеђен смештај у кампусу, надокнаду за трошкове одвојеног живота (у износу од 3000 РМБ или ~49. 000,00 РСД за мастер и докторске студије), здравствено осигурање, месечни износ стипендије од 3000 РМБ или ~49. 000,00 РСД за мастер студије, 3500 РМБ или ~57. 000,00 РСД за докторске студије, авионска карта у оба правца, као и трошкове повратне авио карте за посету Србији, једном годишње.

Услови које кандидат мора да испуњава:
Завршене основне односно мастер академске студије
Добро физичко здравље
Држављанство Републике Србије
Мање од 45 године старости
Поседовање сертификата познавања енглеског језика (IETS 6 – минимум) или знање кинеског језика (HSK ниво 4)

Он лајн пријава:
Потребна документација:

Попуњени пријавни формулар за MOFCOM стипендију, доступни на сајту www.csc.edu.cn/studyinchina или www.campuschina.org.

Кандидат треба да креира налог, и одабере програм „Application Online for International Students“, где ће пронаћи све неопходне информације и пријавне формуларе, које попуњава он лајн. Следећу документацију скенирати редом као један документ и осигурати добру видљивост:

Лична изјава о истраживању на енглеском језику (минимум 400 речи)
Копија последње дипломе и транскрипта
Сертификат енглеског језика
Копија пасоша, страна са личним подацима
Копија извештаја здравственог прегледа

Оригиналне и скениране копије пријава и документа обавезно доставити Економско- трговинском одељењу Амбасаде НР Кине у Београду најкасније до 30. априла 2018. године са јасном напоменом да ли желите да размотрите други програм ако програми на које сте се пријавили не могу да приме вашу пријаву.

Напомене:

Сва документа која се достављају морају да буду преведена на кинески или енглески језик са печатом судског тумача
Оригинална документа доставити на увид
Сва документа која буду приложена, биће враћена кандидатима. Уколико је кандидат прихваћен, иста мора приложити Универзитету у Кини на који се пријављује
Непотпуна документација неће бити узета у разматрање
Рок за доставу је 30.04.2018. године


27. март 2018.

International Visiting Scholar Program 2018.


27. март 2018.

Позив на предлагање кандидата за награду Удрузења Фулбрајтових стипендиста "Предводник/Предводница"


14. март 2018.

CALL FOR APPLICATIONS - Olympia Summer Academy in Comparative and International Politics

The Olympia Summer Academy (OSA) and the European International Studies Association (EISA) are pleased to announce a unique educational opportunity for graduate students, researchers, young professionals, and senior undergraduates: the 2018 Olympia Summer Academy in Comparative and International Politics.

The Olympia Summer Academy will take place in the city of Nafplio, Greece, from July 8 to 18, 2018.

For all information in regards to the program and the application process, please visit: olympiasummeracademy.org


01. март 2018.

Ангажман у јавном и академском сектору БиХ - пројекат "Политика о сарадњи са исељеништвом"

Универзитет у Београду обавештен је о пројекту "Политика о сарадњи са исељеништвом" који је Министарство спољних послова Босне и Херцеговине покренуло са другим надлежним БиХ институцијама, а са циљем да се стручњаци и академски радници пореклом из БиХ краткорочно ангажују у јавним институцијама БиХ.

Молимо све заинтересоване да се за додатне информације о пројекту и могућности пријаве обрате надлежној институцији у Бих:
Министарство за људска права и избеглице Босне и Херцеговине - Сектор за исељеништво
iseljenistvo@mhrr.gov.ba
00-387-33-703-972


27. фебруар 2018.

У оквиру "Marie Sklodowska-Curie Innovative Training Networks" програма и пројекта "Delayed Transformational Fatigue in Central and Eastern Europe - FATIGUE" расписује се конкурс за два млада истраживача. На следећем линковима (позиција 1, позиција 2) се налази текст конкурса.
Рок за предају пријава је 14. март 2018. године.


27. фебруар 2018.

Visegrad Scholarship Program

Више инфомација заинтересовани кандидати могу наћи на следећем линку: www.visegradfund.org/news/2018-2019-visegrad-scholarships

Позив је отворен до 15. марта 2018. године.


22. фебруар 2018.

Стипендије Владе Републике Мађарске у сарадњи са ФАО за 2018/19. академску годину на Универзитету у Дебрецину и на Универзитету "Св. Иштван"

Позив владе Републике Мађарске у сарадњи са ФАО за 2018/19. академску годину за студирање на Универзитету у Дебрецину и на Универзитету "Св. Иштван". Програм се реализује у сарадњи са Организацијом за храну и пољопривреду.

Све неопходне информације о програму стипендирања и студијским програмима можете потражити на сајту: www.fao.org/europe/news/detail-news/en/c/1073290

Рок за пријаву је 28.02.2018. године


21. фебруар 2018.

Програм стипендирања Владе Румуније за академску 2018/2019. годину

Амбасада Републике Србије у Букурешту је Министарству просвете, науке и технолошког развоја доставила позив Владе Румуније за студирање на Универзитетима у Румунији за академску 2018/2019. годину.

Све неопходне информације о програму стипендирања и студијским програмима можете потражити на сајту: www.mae.ro/en/node/10251.

Пријаве са неопходном документацијом треба доставити овом министарству на адресу:
Министарство просвете, науке и технолошког развоја
Сектор за развој и високо образовање
Немањина 24

Рок за пријаву је 25.02.2018.


12. фебруар 2018.

Univie: summer school for International and European Studies.

Program Coordinators, Ms. Nina Gruber and Ms Verena Bauer, at sommerhochschule@univie.ac.at.


05. фебруар 2018.

2018 International Visiting Scholar Program Now Open for Application


31. јануар 2018.

Позивамо заинтересоване асистенте, сараднике у настави, истрживаче и друго академско и административно особље Универзитета у Београду који имају статус студента докторских студија на Универзитету, да се пријаве на конкурс за летњу школу коју у оквиру програма Erasmus+ организује Radboud универзитет из Холандије.

Прочитај више.


30. јануар 2018.

СТИПЕНДИЈЕ за студирање у Мађарској - Stipendium Hungaricum Eotvos Lorand University 2018/19

Eötvös Loránd University (ELTE) из Будимпеште нуди стипендије за сва три нивоа студија у оквиру Stipendium Hungaricum програма Мађарске владе.

Рок за подношење пријава: 16. фебруар 2018. године.

Више информација о условима и начину пријављивања погледаје у приложеном документу.

Online пријава: apply.stipendiumhungaricum.hu

Списак понуђених студијских програма према земљи порекла кандидата: studyinhungary.hu


29. јануар 2018.

Конкурс за студентски есеј - “Views and Perspectives for the Future in the Black Sea Region”

Поводом 25. годишњице, Парламентарна скупштина црноморске економске сарадње (PABSEC) у сарадњи са Црноморском мрежом универзитета (BSUN) организује конкурс за студентски есеј на тему: Становишта и перспективе за будућност Црноморског региона (“Views and Perspectives for the Future in the Black Sea Region”)

Циљ конкурса јесте да се млади људи подстакну на размишљање о развоју Црноморског региона и о креирању његове будућности кроз културну, политичку и економску перспективу.

Конкурс је отворен за студенте свих универзитета чланица BSEC, до 30 година старости.

Рок за пријаву есеја је 31. март 2018. године. Детаље о конкурсу и начину пријаве можете погледати у приложеном документу, као и на следећем линку: www.bsun.org/PABSEC_Essay_Competition


26. јануар 2018.

Стипендија Владе Јапана за мастер студије (МЕXТ)

Висе информација на сајту www.waseda.jp


26. јануар 2018.

Expand your horizons with an MSCA Individual Fellowship at the University of Bergen (UiB), Norway


26. јануар 2018.

Фонд за младе таленте - Конкурс за стипендирање студија

Обавештавамо студенткиње и студенте да је Министарство омладине и спорта расписало Конкурс за стипендирање до 900 најбољих студената завршне године основних академских студија и до 400 студената завршне године мастер академских студија са високошколских установа чији је оснивач Република Србија, за школску 2017/18. годину.
Детаљнија информација о конкурсу, укључујући текст конкурса, образац за конкурисање и преосталу конкурсну документацију може се наћи на следећој страници: www.fondzamladetalente.rs


25. јануар 2018.

Стипендије владе Француске за 2018/2019.годину

Француски институт у Србији објавио је конкурс за стипендије за мастер 2 и докторске студије владе Француске које додељују Амбасада Француске у Београду и Француски институт у Србији за академску 2018/2019. годину.

Конкурс ће бити отворен до 16. марта 2018. године.

За додатне информације молимо Вас да контактирате Француски институт у Србији.


24. јануар 2018.

Стипендије Републике Словеније за BA, MA i PhD студије на словенацким универзитетима.

Прочитај више.

Рок за пријаву је 16.3.2018. године.


09. јануар 2018.

Конкурс за ХУНГАРИКУМ СТИПЕНДИЈЕ за 2018/2019.

Расписан је конкурс за подношење пријава за стипендије у оквиру "Хунгарикум програма" за соновне, мастер и докторске студије на мађарском језику, као и остале припремне и специјалистичке курсеве, за академску 2018/2019. годину.

Све потребне информације о овом програму, начину конкурисања и документима потребним за конкурисање можете пронаћи на сајту studyinhungary.hu

Пријаве са документацијом неопходно је доставити и Министарству просвете, науке и технолошког развоја на адресу:
Министарству просвете, науке и технолошког развоја
Сектор за развој и високо образовање
Немањина 24/V/V

Рок за доставу је 16.02.2018. године.


12. децебар 2017.

Конкурс за Школу страних језика на Универзитету у Женеви.


17. новембар 2017.

Институт за физиологију и биохемију Биолошког факултета Универзитета у Београду објављује ЈАВНИ КОНКУРС за ДОДЕЛУ НАГРАДЕ « ИВАН ЂАЈА » за НАЈБОЉУ ДОКТОРСКУ ДИСЕРТАЦИЈУ И МАСТЕР РАД из области Физиологије, урађене у институтима и универзитетима у Србији и одбрањене у току школске 2016/2017. године


23. октобар 2017.

На основу споразума потписаног између Универзитета у Београду и Универзитета Сапиенца из Рима, Италија, стигло је обавештење Сапиенце о програму размене студената. Важно је напоменути да споразум предвиђа бесплатно студирање на партнерском универзитету, али не и новчану стипендију.

Више информација можете наћи на: http://en.uniroma1.it/study-us/visiting-and-exchange-students/bilateral-agreements/bilateral-agreements-student-mobility

Рок за достављање комплетних пријава Универзитету у Београду је 31. октобар 2017. године.

За додатне информације заинтересовани студенти могу се обратити Сектору за међународну и међууниверзитетску сарадњу Универзитета у Београду.


20. октобар 2017.

Best of South East, Стипендије за 2018/2019. годину

Best of South East - постер


27. септембар 2017.

Програм размене са Хокаидо Универзитетом - Јапан

На основу споразума потписаног између Универзитета у Београду и Хокаидо Универзитета из Јапана, Хокаидо универзитет нам је доставио обавештење о програму размене студената основних студија у коме могу учествовати и студенти Универзитета у Београду, који похађају факултете хуманистичких и природних наука.

Информације о HUSTEP програму размене, као и пријавни формулари доступни су на следећем линку: www.global.hokudai.ac.jp

Кандидати који се пријављују за овај програм, могу истовремено конкурисати и за JASSO стипендију.

Рок за достављање комплетних пријава Универзитету у Београду је 25. октобар 2017. године.

За додатне информације заинтересовани студенти могу се обратити Сектору за међународну сарадњу Универзитета у Београду.

HUSTEP Spring Semester cover letter 2018.


25. септембар 2017.

Oбавештење о додели уговора за обављање услуге финансијске ревизије односно ангажовање на обављању уговорених поступака у вези са финансијским информацијама Erasmus + ReFEEHS


13. април 2017.

Национални програм стипендирања Словачке Републике за академску 2017/2018. годину


18. новембар 2016.

Oбавештење о додели уговора за обављање услуге финансијске ревизије, односно ангажовање на обављању уговорених поступака у вези са финансијским информацијама пројекта GRASS


07. октобар 2016.

Oбавештење о додели уговора за обављање услуге финансијске ревизије, односно ангажовање на обављању уговорених поступака у вези са финансијским информацијaма Tемпус пројекта „EDUVET“


07. октобар 2016.

Oбавештење о додели уговора за обављање услуге финансијске ревизије, односно ангажовање на обављању уговорених поступака у вези са финансијским информацијaма Tемпус пројекта „Casa“


23. септембар 2016.

Државне годишње награде Републике Аустрије


26. август 2014.

Стипендије СР Немачке за студенте из Србије


13. мај 2014.

Стипендије Rochus und Beatrice Mummert фондације

Мастер студије, пракса у немачком предузећу и додатно усавршавање за менаџера


Студирање у Кини - претраживач стипендија