Универзитет у Београду

Насловна > Сарадња > Стипендије и конкурси

Стипендије и конкурси


18. јул 2017.

Конкурс за суфинансирање научне и технолошке сарадње између Републике Србије и Републике Француске у оквиру Програма „ПАВЛЕ САВИЋ“ 2018-2019

Истраживачи из научно-истраживачких институција у Француској или у Србији, конкуришите за заједнички пројекат у оквиру програма “Павле Савић, партнерства Хуберт Цуриен “ како бисте развили сарадњу између својих институција. Све научне области, рачунајући и хуманистичке и друштвене науке, обухваћене су овим програмом.

Крајњи рок за подношење кандидатура: 31. јули 2017.
Више о условима конкурса www.institutfrancais.rs

Носиоци програма: Министарство просвете, науке и технолошког развоја у Србији, док га у Француској спроводе Министарство иностраних послова и међународног развоја и Министарство просвете, високог образовања и истраживања, у сарадњи са Француским институтом у Србији.

Апликација за конкурисање доступна на сајтовима:
За екипе из Француске : www.campusfrance.org rubrika “appel à candidatures“
За екипе из Србије : www.mpn.gov.rs/medjunarodna-naucna-saradnja/francuska


17. јул 2017.

Обавештавамо вас да је Универзитет у Београду за своје студенте добио на располагање једну стипендију јапанске Фондације ИТО за школску 2018/2019. годину.

Основни услови за одобравање стипендије су следећи:

1. Кандидат мора бити номинован од стране Универзитета у Београду;
2. Кандидат мора бити држављанин Републике Србије (што доказује Уверењем о држављанству) који намерава да на наставу на одговарајућој институцију у Јапану као студент или истраживач на последипломском нивоу започне од пролећа или јесени 2018. године. Област истраживања није ограничена;
3. Кандидат мора имати висок успех на студијама и високе личне квалитете, а такође и потребу за финансијском помоћи;
4. Кандидат мора по доласку у Јапан као прималац стипендије ИТО фондације присуствовати оријентационом састанку;

* Било би пожељно да кандидат у одређеном степену (''to some degree'') говори и чита јапански, али то није обавезно.

Напомињемо да ће са кандидатима који уђу у ужи избор бити организован разговор, како би кандидати могли добити номинацију Универзитета у Београду.

Пријавни формулар и Предлог садржаја активности у форми коју је одредила ИТО фондација, као и детаљне информације о самој стипендији и осталој неопходној документацији можете наћи на сајту Универзитета у Београду.

Крајњи рок за достављање комплетне конкурсне документације је 25. септембар 2017. године. Документацију, уз одговарајуће пропратно писмо у коме су наведени контакт подаци кандидата, доставити на адресу: Универзитет у Београду, Студентски трг 1, 11000 Београд. С обзиром да се сва документација шаље у Јапан, неопходно је да она буде преведена на енглески од стране судског тумача.


03. јул 2017.

Пословно удружење "ЕЛЕКТРОМАШИНОГРАДЊА" објављује конкурс за избор најбољих студентских академских радова


28. април 2017.

Позивамо заинтересоване кандидате да се пријаве за стипендирани програм докторских студија на Коћи универзитету у Јапану. Детаљније информације доступне су на: www.kochi-tech.ac.jp.
Напомињемо да се овај позив односи на други уписни рок, у априлу 2018. године, док је рок за подношење комплетне конкурсне документације Коћи универзитету, 15. септембар 2017. године.


13. април 2017.

Национални програм стипендирања Словачке Републике за академску 2017/2018. годину


10. април 2017.

Летња скола на University of Pecs од 28.7. до 08.08.2017. године. Рок за пријаву 5.5.2017. године.

Пријавни формулар

Програм


18. новембар 2016.

Oбавештење о додели уговора за обављање услуге финансијске ревизије, односно ангажовање на обављању уговорених поступака у вези са финансијским информацијама пројекта GRASS


07. октобар 2016.

Oбавештење о додели уговора за обављање услуге финансијске ревизије, односно ангажовање на обављању уговорених поступака у вези са финансијским информацијaма Tемпус пројекта „EDUVET“


07. октобар 2016.

Oбавештење о додели уговора за обављање услуге финансијске ревизије, односно ангажовање на обављању уговорених поступака у вези са финансијским информацијaма Tемпус пројекта „Casa“


23. септембар 2016.

Државне годишње награде Републике Аустрије


26. август 2014.

Стипендије СР Немачке за студенте из Србије


13. мај 2014.

Стипендије Rochus und Beatrice Mummert фондације

Мастер студије, пракса у немачком предузећу и додатно усавршавање за менаџера


Студирање у Кини - претраживач стипендија