Универзитет у Београду

Универзитет у Београду - 210 година
Насловна > Сарадња > Erasmus Mundus > SIGMA пројекат

SIGMA пројекат

Нови конкурс за стипендије у школској 2014/2015. години отворен је од 6. децембра 2013. до 3. фебруара 2014. године.

SIGMA пројекат обезбеђује стипендије за размену студената на свим нивоима студија и особља (наставног и административног) између универзитета Западног Балкана и Европске Уније. Такође постоје стипендије за стицање дипломе мастер, докторских или постдокторских студија на неком од партнерских универзитета из ЕУ. Пројекат се финансира из програма Европске комисије.

Студенти и особље Универзитета у Београду могу се пријављивати само за Универзитете из ЕУ.

Facebook Посетите SIGMA Фејсбук страницу.

Универзитети у ЕУ:

Универзитет у Варшави, Пољска (координатор пројекта)
Слободни Универзитет у Берлину, Немачка
Технички универзитет у Вроцлаву, Пољска
Универзитет града Лондона, Велика Британија
Универзитет у Лунду, Шведска
Универзитет у Монпељеу, Француска
Универзитет у Милану, Италија
Универзитет у Салцбургу, Аустрија
Универзитет у Твентеу, Холандија

Циљне групе студената (Target groups)

Студенти су подељени у три циљне групе које је одредила Европска комисија:

Циљна група 1 (TG 1): студенти који похађају наставу на Универзитету у Београду и наставно и административно особље Универзитета у Београду.

Циљна група 2 (TG 2): држављани земаља Западног Балкана који су тренутно уписани на једном од универзитета Западног Балкана који није члан конзорцијума или студенти који су стекли високошколску диплома на неком од универзитета Западног Балкана (из JoinEU-SEE конзорцијума или ван њега).

Циљна група 3 (TG 3): држављани земаља Западног Балкана који су у специфичној ситуацији (избеглице, азиланти, расељенa лица, итд).

Молимо све кандидате да се са програмом најпре упознају преко сајта пројекта: www.sigma.uw.edu.pl и да детаљно прочитају упутства за одговарајућу ЦИЉНУ ГРУПУ.

Како се пријавити?

Информације о универзитетима можете пронаћи на њиховим интернет страницама (кликом на назив жељеног универзитета отвориће се нови прозор са страницом универзитета).

Списак свих контакт адреса можете наћи на сајту пројекта SIGMA. Студенти Циљне групе 1 могу да се обрате Сектору за међународну и међууниверзитетску сарадњу Универзитета у Београду.

Пријављивање ће бити online, преко сајта пројекта SIGMA, а за додатне информације можете контактирати Сектор за међународну и међууниверзитетску сарадњу Универзитета у Београду.

НАПОМЕНЕ

- Кандидати који су у последњих 5 година до отварања конкурса (06.12.2013. године) провели више од 12 месеци на студијама или раду у земљама ЕУ немају право пријаве за ову стипендију.
- Студенти би требало да провере са универзитетом који су одабрали каква потврда о знању језика се од њих тражи. Знање језика земље домаћина је пожељно, али није услов за пријаву. Видети документ General information sheet на сајту JoinEU-SEE или ако тамо нема информација контактирати универзитет домаћин ради детаљнијих информација.